FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski Srbi najviše glasova dali kandidatu radikala za predsjednika

PRIŠTINA,14.lipnja 2004.(Hina) - Srbi na Kosovu su u prvom krugu izboraza predsjednika Srbije najviše glasova dali Tomislavu Nikoliću,kandidatu Srpske radikalne stranke čiji se predsjednik Vojislav Šešeljnalazi u haškom pritvoru, optužen za ratni zločin.
PRIŠTINA,14.lipnja 2004.(Hina) - Srbi na Kosovu su u prvom krugu izbora za predsjednika Srbije najviše glasova dali Tomislavu Nikoliću, kandidatu Srpske radikalne stranke čiji se predsjednik Vojislav Šešelj nalazi u haškom pritvoru, optužen za ratni zločin.

Koordinatorica Centra za Slobodne i demokratske izbore (CeSID-a) za Kosovo Milena Jakšič izjavila je u ponedjeljak, nakon konačne obrade glasačkih listića, da je od 97.546 građana Kosova upisanih u biračke popise glasovalo 40.494 građana ili 41,38 posto.

Radikal Nikolić dobio je 17.587 glasova ili 43,43 posto. Na drugom mjestu s oko devet tisuća osvojenih glasova (22,86 posto) je Bogoljub Karić, poznati biznismen podrijetlom s Kosova.

Za kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića, koji uz Nikolića ulazi u drugi krug predsjedničkih izbora glasovalo je 3.589 birača ili 8,86 posto.

Većinsko albansko stanovništvo i kosovske institucije bili su protiv održavanja predsjedničkih izbora na Kosovu.

UNMIK i KFOR nisu ni organizirali ni sprječavali održavanje izbora, ali su snage reda pojačale nadzor i obilazile birališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙