FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi sastanak čelnika Albanaca i Srba na Kosovu nakon ožujskih nemira

PRIŠTINA,23.lipnja.2004(Hina) - Čelnici kosovskih institucija iglavnih političkih stranaka Albanaca i predstavnici Srba sastali su seu srijedu u Prištini prvi put poslije ožujskih nemira i ocijenili kakose brzo može postići poboljšanje u odnosima između većinskog albanskogstanovništva i srpske manjine na Kosovu. Na poziv predsjednikaameričkog Projekta za etničke odnose Allena Kassofa, sastanak jeodržan u Uredu SAD-a u Prištini.
PRIŠTINA,23.lipnja.2004(Hina) - Čelnici kosovskih institucija i glavnih političkih stranaka Albanaca i predstavnici Srba sastali su se u srijedu u Prištini prvi put poslije ožujskih nemira i ocijenili kako se brzo može postići poboljšanje u odnosima između većinskog albanskog stanovništva i srpske manjine na Kosovu. Na poziv predsjednika američkog Projekta za etničke odnose Allena Kassofa, sastanak je održan u Uredu SAD-a u Prištini.

Sastanak, na kojem se razgovaralo o izgradnji međuetničkog povjerenja, obnovi razrušenih objekata tijekom nereda, mogućnosti uključivanja Srba u kosovske institucije te o provedbi standarda za Kosovo, svi su sudionici ocijenili uspješnim i konstruktivnim.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova je uz ostalo ponovio da bi proglašenje neovisnosti Kosova bilo korisno i za Albance i za Srbe na Kosovu.

Član predsjedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović iz koalicije "Povratak" je izjavio kako kosovski Srbi i dalje očekuju da će Albanci kao većinski narod stvoriti Srbima uvjete za djelovanje u kosovskim institucijama u kojima oni ne žele biti samo ukras.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙