FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesnice Fiolić kupile udio u Centru za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske

ZAGREB, 25. lipnja 2004. (Hina) - Mesnice Fiolić kupile su 31,7 postodionica Centra za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske (CRSH), potvrđenoje u Mesnicama Fiolić.
ZAGREB, 25. lipnja 2004. (Hina) - Mesnice Fiolić kupile su 31,7 posto dionica Centra za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske (CRSH), potvrđeno je u Mesnicama Fiolić.

Mesnice Fiolić, čiji je direktor Stjepan Fiolić, dionice Centra za reprodukciju u stočarstvu kupile su još u travnju, na javnoj dražbi na Varaždinskoj burzi, a te su dionice bile plative u Pravima. Dionički paket od 31,7 posto dionica CRSH-a tada je prodan po 211,4 posto višoj cijeni od početne. Naime, početna cijena iznosila je 551.625 Prava, a prodano je za 1.717.820 Prava.

Ta je akvizicija, kako ističu u Mesnicama Fiolić, u skladu s poslovnom politikom razvoja tvrtke.

O prodaji udjela u CRSH-u, ali tada se još nije znalo točno kome, jer je udjel kupljen preko brokerske kuće, prošloga je tjedna obaviješteno i križevačko Gradsko poglavarstvo, čiji su članovi izrazili strah da bi u daljnjoj privatizaciji Križevci mogli ostati bez Centra za reprodukciju koji u tom gradu djeluje punih šest desetljeća kao vodeća znanstvena i stručna institucija za umjetnu oplodnju stoke u Hrvatskoj. Zbog toga su preporučili da država ne proda sve preostale dionice privatnim tvrtkama, nego da zadrži kontrolni paket od 25 plus 1 dionicu, te da se otkup dionica omogući i udrugama proizvođačima mesa i mlijeka.

CRSH je specijalistička institucija iz područja veterinarske djelatnosti, čiji je primarni zadatak bio suzbijanje spolnih bolesti putem umjetnog osjemenjivanja stoke. Tijekom proteklih godina Centar je stalno širio svoje djelatnosti, tako da se osim proizvodnje sjemena bikova, nerastova i ostalih rasplodnjaka bavi i poslovima suzbijanja steriliteta, povećanja plodnosti, kao i stručnim i znanstvenim radom. Centar trenutno radi na lokacijama u Zagrebu, te u Križevcima.

Mesnice Fiolić u svom sklopu imaju i Farmu Vukovina i Farmu Soljani (tovna junad) te farmu svinja Dubravica, kao i Silos Vrbanja kojim osiguravaju proizvodnju i skladištenje stočne hrane, a tvrtka ima i vlastitu maloprodajnu mrežu, posebice na području Zagreba.

Prema podatcima koje su iz Mesnica Fiolić iznijeli krajem ožujka, tvrtka zapošljava 180 radnika, a godišnje joj je proizvodnja milijun kilograma prerađevina. Kontinuirano se ulaže u modernizaciju tehnološkog procesa i povećanje i proširenje proizvodnih kapaciteta u što je, prema tada iznijetim podatcima, bilo uloženo više od 1,5 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙