FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik - Unešićani prosvjedovali zbog izgradnje centra za gospodarenje otpadom

ŠIBENIK, 19. lipnja 2004. (Hina) - Nakon sastanka premijera IveSanadera i članova Vlade sa županijskim i gradskim čelnicima, 20-akUnešićana prosvjedovalo je u Šibeniku zbog izgradnje centra zagospodarenje otpadom Splitsko-dalmatinske županije u Kladnjicama, nagranici sa Šibensko-kninskom županijom.
ŠIBENIK, 19. lipnja 2004. (Hina) - Nakon sastanka premijera Ive Sanadera i članova Vlade sa županijskim i gradskim čelnicima, 20-ak Unešićana prosvjedovalo je u Šibeniku zbog izgradnje centra za gospodarenje otpadom Splitsko-dalmatinske županije u Kladnjicama, na granici sa Šibensko-kninskom županijom.

Unešićani su nosili natpise na kojima je stajalo kako ne žele "splitsko smeće u svojem dvorištu" jer misle da je riječ o projektu koji će uništiti čist i zdrav okoliš u Dalmatinskoj zagori.

Centar za gospodarenje otpadom uništio bi poljoprivredu u tom kraju, tvrde prosvjednici, koji ne prihvaćaju ni jamstva Splitsko-dalmatinske županije da je riječ o tehnološki potpuno bezopasnom pogonu.

Tom centru već se godinu dana, od početka istražnih radova u Kladnjicama, protive i mještani Lečevice, na čijem su području Kladnjice.

Prosvjednici su danas ministru znanosti, obrazovanja i športa Draganu Primorcu uručili knjigu o povijesti Unešića.

Inače, na današnjem sastanku članova Vlade i predstavnika Šibenika i Županije razgovaralo se o gospodarskim problemima u Šibensko-kninskoj županiji i Šibeniku, to jest o davanju jamstava TLM-u, gospodarskoj zoni Podi, Remontnom brodogradilištu i novčanoj pomoći Otoku mladosti, o čemu će Vlada na današnjoj sjednici u Šibeniku donijeti konkretne odluke i zaključke.

(Hina) xdstr yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙