FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN PROTUTERORISTIČKI CENTAR U TAŠKENTU

TAŠKENT, 17. lipnja 2004. (Hina) - Rusija, Kina i zemlje srednje Azijeu četvrtak su otvorile protuteroristički centar u uzbekistanskomglavnom gradu Taškentu u kojem će koordinirati nove sigurnosneinicijative u toj nestabilnoj regiji.
TAŠKENT, 17. lipnja 2004. (Hina) - Rusija, Kina i zemlje srednje Azije u četvrtak su otvorile protuteroristički centar u uzbekistanskom glavnom gradu Taškentu u kojem će koordinirati nove sigurnosne inicijative u toj nestabilnoj regiji.

Šangajska organizacija za suradnju (SCO), u kojoj se nalazi šest zemalja, time je otvorila jedinstveni front prema "prijetnjama i izazovima modrnog doba", izjavio je na sastanku predsjednika država i vlada SCO-a uzbekistanski predsjednik Islam Karimov.

U novom će centru raditi pedesetak dužnosnika sigurnosnih agencija i ministarstava iz Rusije, Kine, Uzbekistana, Kirgistana, Kazahstana i Tadžikistana.

Utemeljen prije tri godine, SCO danas ima mogućnosti postati "jedna od glavnih sastavnica globalne antiterorističke koalicije", izjavio je na sastanku ruski predsjednik Vladimir Putin.

Predsjednici zemalja članica SCO usvojili su deklaraciju i paket sporazuma o suradnji u borbi protiv terorizma, ekstremizma i trgovine drogom na svojem području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙