FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVARA SE FRANCUSKO-NJEMAČKI KULTURNI CENTAR U RAMALLAHU

MUENCHEN, 17. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francuska i Njemačka otvorit ćeu subotu zajednički kulturni centar u Ramallahu, na Zapadnoj obali,koji će biti zadužen i za prenošenje općih informacija o Europi,objavio je u četvrtak njemački Goethe institut, partner tog projekta.
MUENCHEN, 17. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francuska i Njemačka otvorit će u subotu zajednički kulturni centar u Ramallahu, na Zapadnoj obali, koji će biti zadužen i za prenošenje općih informacija o Europi, objavio je u četvrtak njemački Goethe institut, partner tog projekta.

"Kultura i stručno osposobljavanje potiču toleranciju i zajedničko razumijevanje, što je od primarne važnosti pogotovo u područjima sukoba", rekao je u priopćenju Andreas Schuelter, glavni tajnik Goethe instituta koji se u ovom projektu udružio s Francuskim kulturnim centrom.

"Nadamo se da će taj primjer francusko-njemačke suradnje u području pogođenom krizama i nasiljem moći imati pozitivan utjecaj", dodaje se u priopćenju.

Europska unija financira projekt, kao i francusko-njemačka tv postaja Arte, koja će raspolagati projekcijskom salom u kojoj će se organizirati forumi.

Prema priopćenju, američki redatelj Richard Gere već je boravio ondje 5. lipnja, prije službenog otvaranja kulturnog centra, povodom radionice kratkometražnog filma za mlade Palestince.

Na palestinskom području oba su instituta prisutna već nekoliko godina: francuski od 1997. a Goethe institut od 1998.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙