FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VRED: ININ ZAHTJEV ZA ZADRŽAVANJEM CIJENA PLINA IZ DRUGOG KVARTALA NIJE U SKLADU S TARIFNIM SUSTAVOM

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Vijeće za regulaciju energetskihdjelatnosti (VRED) ocijenilo je da Inin zahtjev da se cijena za dobavuprirodnog plina za tarifne kupce u trećem kvartalu ove godine zadržina razini iz drugog kvartala (1,07 kuna po prostornom metru) nije uskladu s Tarifnim sustavom, izvijestio je danas predsjednik VRED-aMićo Klepo.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Vijeće za regulaciju energetskih djelatnosti (VRED) ocijenilo je da Inin zahtjev da se cijena za dobavu prirodnog plina za tarifne kupce u trećem kvartalu ove godine zadrži na razini iz drugog kvartala (1,07 kuna po prostornom metru) nije u skladu s Tarifnim sustavom, izvijestio je danas predsjednik VRED-a Mićo Klepo.

Vijeće je, naime, na današnjoj sjednici utvrdilo da Inin zahtjev nije temeljen na Tarifnom sustavu, te da se cijene iz drugog kvartala neće moći primjenjivati i u trećem kvartalu.

Kako Tarifini sustav donosi Vlada, INA će od nje morati zatražiti mišljenje, pa će zbog toga zapravo Vlada morati odlučiti koja će cijena plina vrijediti nakon 1. srpnja, kazao je Klepo.

INA je, naime, Vijeću predala zahtjev da dobavna cijena prirodnog plina, odnosno cijena po kojoj ona prodaje plin lokalnim distributerimam i u trećem kvartalu bude 1,07 kuna za jedan prostorni metar prirodnog plina.

Ta je cijena određena u ožujku ove godine, a njeno povećanje od 0,7 posto u odnosu na cijenu iz prvog kvartala, Vijeće je prihvatilo uvažavajući preporuku Ministarstva gospodarstva koje je prihvatilo Inin prijedlog za određivanje cijene plina.

No, naglasio je Klepo, tom je prilikom od Ine zatraženo da donese izmjene i dopune Tarifnog sustava za dobavu prirodnog plina za tarifne kupce, što nije učinjeno prije podnošenja zahtjeva za treći kvartal, zbog čega VRED nije mogao prihvatiti Inin zahtjev za treći kvartal.

Stav VRED-a u Ini nisu željeli komentirati dok službeno ne zaprime mišljenje Vijeća.

Na osnovu Inine cijene svoju cijenu, po kojoj građani plaćaju plin, formiraju i lokalni distributeri plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙