FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: RUSIJA MOŽE BEZ TEŠKOĆA POŠTIVATI PROTOKOL IZ KYOTA

PARIZ, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Rusija će bez teškoća poštivatiprotokol iz Kyota, odluči li ratificirati taj sporazum kojemu je ciljborba protiv klimatskih promjena, ističe se u UN-ovu izvješćuobjavljenom ovog tjedna.
PARIZ, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Rusija će bez teškoća poštivati protokol iz Kyota, odluči li ratificirati taj sporazum kojemu je cilj borba protiv klimatskih promjena, ističe se u UN-ovu izvješću objavljenom ovog tjedna.

"Premda gotovo sve prognoze upozoravaju na povećanje ruske emisije stakleničkih plinova, ona će ostati znatno ispod razine zadane protokolom iz Kyota za razdoblje između 2008. i 2012.", ističe se u UN-ovu priopćenju.

Tijekom tog razdoblja ruska emisija stakleničkih plinova bit će još niža, odnosno između 11 i 28 posto u odnosu na razinu iz 1990., dodaje se u dokumentu.

Rusija više od dvije godine drži sve konce u svojim rukama jer provedba protokola iz Kyota ovisi o njezinoj ratifikaciji otkako ga je 2001. odbila Busheva administracija.

Prema protokolu razvijene zemlje moraju smanjiti emisiju stakleničkih plinova u prosjeku za 5,2 posto u razdoblju između 2008. i 2012. u odnosu na 1990. Postotak je za svaku zemlju različit.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙