FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POZNATE SVJETSKE REZERVE NAFTE I PLINA RASTU BRŽE OD PROIZVODNJE

BEČ, 23. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Poznate svjetske rezerve nafte iplina rastu brže od proizvodnje, pokazali su rezultati ispitivanjaBritish Petroleuma objavljeni u srijedu, a unatoč tome cijene ta dvaenergenta više su nego ikad u posljednjih 20 godina.
BEČ, 23. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Poznate svjetske rezerve nafte i plina rastu brže od proizvodnje, pokazali su rezultati ispitivanja British Petroleuma objavljeni u srijedu, a unatoč tome cijene ta dva energenta više su nego ikad u posljednjih 20 godina.

Značajke na razini svjetskog tržišta su veliko povećanje potražnje u Kini i veliki rast proizvodnje u Rusiji, izjavio je glavni analitičar BP-a u Beču Michael Smith.

Što se ostalih energenata tiče, studija je pokazala da je potrošnja ugljena na svjetskoj razini prošle godine porasla za 6,9 posto, a hidroelektriciteta za samo 0,4 posto. Korištenje atomske energije za dobivanje slektrične energije u svijetu je zabilježilo pad od dva posto, a u Japanu je ta vrsta energije smanjena za čak 27 posto, nakon zatvaranja 17 elektrana iz sigurnosnih razloga.

Korištenje obnovljivih izvora energije poput vjetra ili sunca u jakom je porastu diljem svijeta, ali još uvijek predstavlja tek neznatan udio u ukupnoj potrošnji, kaže se u studiji BP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙