FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKI STATUS KANDIDATA ZA EU VRLO JE POZITIVAN SIGNAL

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Smatram da je činjenica da jeHrvatska prihvaćena kao vjerodostojni kandidat za europski klub vrlopozitivan signal, izjavljuje u razgovoru za Radio slobodnu Europuravnatelj Međunarodnog centra za obranu i sigurnost u američkojkorporaciji Rand James Dobbins, "veteran američke diplomacije", kojije za mandata Billa Clintona bio američkog izaslanik za Kosovo iBosnu.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Smatram da je činjenica da je Hrvatska prihvaćena kao vjerodostojni kandidat za europski klub vrlo pozitivan signal, izjavljuje u razgovoru za Radio slobodnu Europu ravnatelj Međunarodnog centra za obranu i sigurnost u američkoj korporaciji Rand James Dobbins, "veteran američke diplomacije", koji je za mandata Billa Clintona bio američkog izaslanik za Kosovo i Bosnu.

Demokratski put Hrvatske bio je vrludav, konstatira Dobbins, tumačeći da je "demokratizacija krenula ubrzano, pa je onda došlo do usporavanja i zastoja", prenosi postaja njegove riječi i zaključak da taj proces nije bio "pravocrtno progresivan".

S vremenom je Zagreb uhvatio priključak i izgradio bolje odnose sa susjedima nego Beograd, naglašava on, dodajući da je za Srbiju, između ostalog, vrlo važno da ispuni svoje međunarodne obveze kao što je učinila i Hrvatska, "iako sporo, nevoljko i stiješnjena pritiscima".

"U slučaju Srbije mislim da je taj pritisak međunarodna zajednica vršila prilično dramatično, prebrzo i odviše kategorično. U slučaju Hrvatske to se radilo i sporije i manje traumatično. Možda bi bilo mudrije taj problem i u Srbiji rješavati postupnije", konstatira Dobbins u razgovoru za VOA-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙