FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR PRIMORAC NA 8. KONFERENCIJI EUROPSKIH MINISTARA OBRAZOVANJA U NORVEŠKOJ

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac aktivno sudjeluje na dvodnevnoj 8.konferenciji europskih ministara obrazovanja, koja je pod nazivom"Cjeloživotno obrazovanje - od retorike do stvarnosti" počela učetvrtak u Oslu u Norveškoj.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac aktivno sudjeluje na dvodnevnoj 8. konferenciji europskih ministara obrazovanja, koja je pod nazivom "Cjeloživotno obrazovanje - od retorike do stvarnosti" počela u četvrtak u Oslu u Norveškoj.

Kako je priopćeno, ministar Primorac u četvrtak je posjetio osnovnu školu "St. Sunniva skole" u središtu Osla, gdje se sastao s ravnateljem škole, te predstavnicima veleposlanstva RH u Oslu. Nakon razgledavanja škole ministar Primorac zadržao se u razgovoru s djecom, polaznicima škole.

Hrvatski ministar razgovarao je s državnim tajnikom u norveškom ministarstvu obrazovanja i znanosti Johanom Raaumom, s kojim je razmijenio iskustva obrazovnih sustava dvaju zemalja, te nazočio prezentaciji norveške reforme obrazovanog sustava.

Tijekom rada 8. konferencije europskih ministara obrazovanja, pored aktivnog sudjelovanja u radu konferencije, ministar Primorac ima i niz važnih bilateralnih susreta, te dogovora o budućoj suradnji s europskim ministrima na području obrazovanja. Dosada se sastao s norveškom ministricom znanosti i obrazovanja Kristin Clement, irskim ministrom znanosti i obrazovanja Noelom Dempseyom i drugim ministrima nazočnim na konferenciji.

U petak će ministar Primorac razgovarati s Marilene Pinenburg, ravnateljicom pedagoške institucije koja se u Norveškoj brine za jednake mogućnosti uključenja sve djece u redovne škole neovisno o stupnju i vrsti njihove bolesti, zadržavajući u tome posve individualni pristup.

U četvrtak navečer ministar Primorac, uz veleposlanicu RH u Oslu Jagodu Vukšić, bit će domaćin svečanog prijema povodom Dana državnosti Republike Hrvatske.

Tijekom dvodnevnog rada ministarske konferencije "Lifelong learning" raspravljat će se o cjeloživotnom obrazovanju te njegovoj primjeni u praksi od retorike do stvarnosti.

Hrvatski je prioritet upravo obrazovna politika i ulaganje u obrazovanje i znanost, posebice s aspekta permanentnog obrazovanja, koje je tema ovogodišnje, 8. konferencije europskih ministara obrazovanja.

Sutra, drugog dana rada konferencije, glasovat će se o lokaciji sekretarijata obrazovno-reformske inicijative za jugoistočnu Europu Pakta o stabilnosti (ERI SEE). Jedna od najizglednijih zemalja kandidata za sjedište Ureda (sekretarijata) je Hrvatska.

Ministar Primorac bit će uzvanik na svečanoj večeri koju povodom održavanja konferencije organizira norveški premijer Kjell Magne Bondevik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙