FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ceh istarskih ribara nezadovoljan odgodom primjene ribolovno-ekološke zone

PULA, 23. lipnja 2004. (Hina) - Tajnik Obrtničke komore Istarskežupanije Eros Sorić rekao je da je Ceh ribara pri toj komori na svojojposljednjoj sjednici izrazio nezadovoljstvo odgodom primjeneribolovno-ekološke zone u Jadranu jer se boje da će, zbog takveodgode, talijanski ribari sve više izlovljavati velike količine ribeiz našeg mora.
PULA, 23. lipnja 2004. (Hina) - Tajnik Obrtničke komore Istarske županije Eros Sorić rekao je da je Ceh ribara pri toj komori na svojoj posljednjoj sjednici izrazio nezadovoljstvo odgodom primjene ribolovno-ekološke zone u Jadranu jer se boje da će, zbog takve odgode, talijanski ribari sve više izlovljavati velike količine ribe iz našeg mora.

"Mi nećemo organizirati 'vruću jesen', kako najavljuje Sindikat ribara Hrvatske, a ako nas pozovu, tek ćemo odlučiti hoćemo li im se priključiti", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Sorić.

Po njegovim riječima, istarski ceh ribara nezadovoljan je i vladinim planom povećanja potrošnje plave ribe za što se planira gradnja 30-ak ribarskih plovila za izlov sitne plave ribe, a za to će se iz državnog proračuna izdvojiti 45 milijuna eura, što znači, tvrde istarski ribari, da će svi ostali biti dovedeni u neravnopravan položaj te pritom traže poticaje i za bijelu ribu.

Sorić je izvijestio novinare da je Obrtnička komore Istarske županije u Požegi nedavno potpisala Povelju o suradnji i prijateljstvu s obrtničkim komorama Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije, što je okvir za buduću jaču gospodarsku suradnju, posebice u situaciji kada Istri nedostaje kvalitetne sezonske radne snage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙