FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM: TALIJANSKI RIBARI POZDRAVLJAJU ODLUKU HRVATSKE VLADE

RIM, 3. lipnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski savez ribara (Lega Pesca)izrazio je danas zadovoljstvo najavom Hrvatske o odgodi provedbeodluke o proglašenju zaštićenog pojasa u Jadranu.
RIM, 3. lipnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski savez ribara (Lega Pesca) izrazio je danas zadovoljstvo najavom Hrvatske o odgodi provedbe odluke o proglašenju zaštićenog pojasa u Jadranu.

"Nadamo se da će hrvatski Parlament prihvatiti prijedlog vlade u Zagrebu za odgodu primjene proglašenog zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa u Jadranu", izjavio je danas Ettore Iani, predsjednik Lega Pesca, komentirajući "vijest koju je objavila hrvatska agencija Hina", kako stoji u priopćenju.

"Odluku Hrvata da ne podijele Jadran na dva dijela treba vrlo pozitivno ocijeniti ne samo zbog toga što se na taj način poništava jednostrana odluka o stvaranju zaštićenog pojasa, već prije svega zato što se otklanja opasnost od podijeljenog upravljanja pojedinim resursima što bi dovelo do povećanog i pretjeranog iskorištavanja, te bi stvorilo napetosti između ribara i dovelo u krizu ne samo naša poduzeća već i hrvatska", kaže Ettore Iani. Savez talijanskih ribara obznanjuje kako su oni za "jedinstveno upravljanje Sredozemljem i za zajednički dogovoreno iskorištavanje ribljih zona, sa skladnim i zajedničkim upravljanjem između svih zemalja koje izlaze na cijeli bazen, kako bi i na taj način pripomogli procesu integracije među narodima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙