FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAKOVČIĆ PODUPIRE VLADU I SABOR GLEDE ODLUKE O RIBOLOVNO-EKOLOŠKOJ ZONI

PULA, 8. lipnja 2004. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić,komentirajući danas u Puli jučerašnju najavu Sindikata ribara Hrvatskeiz Umaga o mogućim blokadama hrvatskih luka zbog neslaganja sasaborskom odlukom o odgodi primjene ribolovno-ekološke zone u Jadranu,izrazio je razumijevanje za njihovo nezadovoljstvo, no istodobno jenaglasio kako se ne može protiviti takvoj odluci Vlade i Hrvatskogsabora jer je smatra racionalnom i ispravnom te u interesu hrvatskedržave i njezinih građana.
PULA, 8. lipnja 2004. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić, komentirajući danas u Puli jučerašnju najavu Sindikata ribara Hrvatske iz Umaga o mogućim blokadama hrvatskih luka zbog neslaganja sa saborskom odlukom o odgodi primjene ribolovno-ekološke zone u Jadranu, izrazio je razumijevanje za njihovo nezadovoljstvo, no istodobno je naglasio kako se ne može protiviti takvoj odluci Vlade i Hrvatskog sabora jer je smatra racionalnom i ispravnom te u interesu hrvatske države i njezinih građana.

"Od Vlade i Sabora zatražit ćemo da iziđu s konkretnim programima stimulacije i jačanja konkurencije naših ribara, što je, dugoročno gledano, daleko bolje i kvalitetnije rješenje od kratkoročnih hvatanja političkih bodova koji se vraćaju kao bumerang", ocijenio je Jakovčić na konferenciji za novinstvo.

Najavio je da će izaslanstvu ribara predložiti zajedničku izradu prijedloga jačanja konkurentnosti istarskih ribara, koji će se zatim uputiti Ministarstvu poljoprivrede i Vladi RH.

Župan Jakovčić drži kako će pitanje ribolovno-ekološke zone u idućih par godina biti predmetom taktike pregovaranja Hrvatske, no smatra kako je ipak najvažnije pitanje konkurentnosti naših ribara u odnosu na talijanske.

Po njegovu mišljenju, svi koji su se za vrijeme bivše vlasti zauzimali da se u Jadranu proglasi ribolovno-ekološka zona, a među njima je i HDZ, znali su da je takvu odluku nemoguće provesti.

Istarski župan Jakovčić također se osvrnuo na svoje nedavno sudjelovanje na Europa-Forumu u Austriji, gdje se, u ime Skupštine europskih regija, zauzeo da regije, sa svojom ulogom i ovlastima, postanu dio dokumenta EU.

Napomenuo je kako je na tom skupu višekratno isticao primjer uspješne i razvijene istarske regije u državi koja nije članica EU-a, a koja može, smatra Jakovčić, biti gospodarski i politički most Hrvatske prema EU i prema jugoistočnoj Europi, promičući na regionalnoj razini europske vrijednosti i standarde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙