FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: DOBRE VIJESTI ZA TALIJANSKE RIBARE

ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Odluka Hrvatskog sabora da predrazgovore o pristupu mlade hrvatske republike Europskoj uniji odgodiprimjenu zaštićene ribolovno-ekološke zone na Jadranu dobra je vijestza talijanske ribare, piše talijanski portal Mare In Italy.
ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Odluka Hrvatskog sabora da pred razgovore o pristupu mlade hrvatske republike Europskoj uniji odgodi primjenu zaštićene ribolovno-ekološke zone na Jadranu dobra je vijest za talijanske ribare, piše talijanski portal Mare In Italy.

Odluka o odgodi donijeta je u želji da se, u duhu EU-a, postigne dogovor o zajedničkoj upravi nad morskim bogatstvom i usko je povezana s razgovorima koje Hrvatska vodi o pristupu Europskoj uniji, ocjenjuje se u vijesti i napominje kako je primjena zaštićene zone mogla ozbiljno narušiti bilo kakvu mogućnost dijaloga i suradnje između Italije i Hrvatske.

"Za ovaj izvanredan rezultat svi moramo odati priznanje talijanskoj vladi koja je u ovim trenucima znala izvršiti učinkoviti diplomatski pritisak na hrvatske vlasti koje sada mogu računati na vjernog saveznika u ubrzavanju njihovog pristupa Europi", ocijenio je Massimo Coccia, predsjednik talijanske nacionalne federacije ribarskih zadruga Federcoopesca, prenosi Mare in Italy. "Ova odluka u neposrednoj budućnosti može samo osnažiti suradnju između naših država koja u sektoru ribarstva već dugo postoji; suradnju koja predstavlja jedini instrument za plodno upravljanje resursima koji predstavljaju mogućnost zapošljavanja i ostvarivanja dohotka za naše ribare i njihove obitelji", ističe Coccia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙