FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMH: VLADA NEMA STRATEGIJU RAZVOJA METALOPRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE

SLAVONSKI BROD, , 17. lipnja 2004. (Hina) - Čelnici Sindikata metalacaHrvatske (SMH) izjavili su danas u Slavonskom Brodu da hrvatskametaloprerađivačka industrija tone, a da Vlada nema strategiju razvojatog sektora.
SLAVONSKI BROD, , 17. lipnja 2004. (Hina) - Čelnici Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) izjavili su danas u Slavonskom Brodu da hrvatska metaloprerađivačka industrija tone, a da Vlada nema strategiju razvoja tog sektora.

Predsjednik SMH-a Ivo Marjanović, ocijenili su na na konferenciji za novinstvo, pod nazivom "Vrijeme je za akcije", kako je posljedica takva odnosa i teško stanje u "Đuri Đakoviću", koji još čeka očitovanje Vlade o modelu vlasničkog restrukturiranja.

Procijenio je kako bi već ove jeseni moglo doći do stečaja u više tvrtki metaloprerađivačke industrije.

Sindikalac Marijanović rekao je kako "nedostaje komunikacija s Vladom", te najavio da će Sindikat metalaca Hrvatske "stati iza svih akcija sindikalnih podružnica, koje će se boriti protiv urušavanja metalne industrije, u kojoj radi 60.000 ljudi".

Sindikalni povjerenik SMH-a u tvrtki Specijalna vozila "Đure Đakovića", Antun Štivić, čijih 500 radnika trenutačno radi na provedbi ugovora s Hrvatskim željeznicama (HŽ) izvijestio je kako je sindikat "zbog kršenja Kolektivnog ugovora, odnosno kašnjenja svibanjskih plaća od Gospodarsko-socijalnog vijeća danas zatražio pokretanje postupka mirenja" između sindikata i Uprave poduzeća.

"Ne bude li rezultata, štrajk bi mogao početi već u ponedjeljak", kazao je Štivić.

Naglasio je da je "cijela situacija posljedica dugovaranja HŽ-a toj tvrtki, koje sad iznosi 74 milijuna kuna".

"Nismo više voljni nikoga čekati i moliti. Mi smo svoje poslove odradili korektno. Očekujemo da za to budemo plaćeni", rekao je Štivić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙