FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OGRANIČENI RAST EUROPSKIH BURZOVNIH INDEKSA

LONDON, 18. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Na raspoloženje europskihtržišta dionica i dalje utječu očekivanja rasta inflacije i kamatnihstopa, a izvor za brigu predstavlja i pitanje isporuka sirove nafte nasvjetsko tržište.
LONDON, 18. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Na raspoloženje europskih tržišta dionica i dalje utječu očekivanja rasta inflacije i kamatnih stopa, a izvor za brigu predstavlja i pitanje isporuka sirove nafte na svjetsko tržište.

Takvo je raspoloženje na tržištima rezultiralo današnjim vrlo ograničenim rastom najvažnijih europskih burzovnih indeksa. Londonski je Ftse, tako, do podneva ojačao 0,06 posto, na 4.496 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao za 0,19 posto, na 3.993 boda.

Očekivanja rasta inflacije i podizanja kamatnih stopa nastavljaju određivati intonaciju na tržištima. Nakon jučerašnjih snažnih podataka o proizvođačkim cijenama, tržište i dalje muči pitanje brzine podizanja američkih kamatnih stopa. Očekuje se da će se američka središnja banka Fed krajem ovoga mjeseca odlučiti na podizanje kamatnih stopa za četvrtinu postotnoga boda, ali se ne zna što se može očekivati nakon toga.

Zabrinutosti vezane uz opskrbe sirovom naftom također ne popuštaju na tržištu. Vijest da je 200 zaposlenih u norveškoj naftnoj industriji u štrajku nakon propasti pregovora o plaćama izazvao je strah da bi moglo doći do rezanja proizvodnje tog trećeg po veličini naftnog proizvođača u svijetu.

Na tržištu u Tokiju, službeni Nikkei indeks danas je oslabio 1,95 posto, na 11.382 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙