FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POČETAK PREGOVORA S HRVATSKOM JEDINA ODLUKA EU-A PRIHVAĆENA BEZ RASPRAVE

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Na summitu Europske unije kojeg suobilježile rasprave i dugi pregovori o europskom ustavu jedina odlukakoja je bila mirno prihvaćena bila je ona o početku pregovora opristupu Hrvatske Unije, piše rimski Il Manifesto.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Na summitu Europske unije kojeg su obilježile rasprave i dugi pregovori o europskom ustavu jedina odluka koja je bila mirno prihvaćena bila je ona o početku pregovora o pristupu Hrvatske Unije, piše rimski Il Manifesto.

Europska unija će sljedećih godina nastaviti rasti a potvrda je i to što jedina mirno prihvaćena odluka bila ona o otvaranju pregovora s Hrvatskom početkom 2005. godine, primjećuje list u osvrtu na bruxelleski summit. U slučaju Hrvatske kao datum pristupa spominje se 2007. godina u kojoj će pristupiti Bugarska i Rumunjska, te bi Hrvatska, koja ima bolje gospodarstvo, vjerojatno mogla ući u Uniju zajedno s te dvije zemlje, piše list i dodaje kako i Turska s nestrpljenjem čeka summit u prosincu kada bi trebala saznati hoće li, i kada, početi njeni pregovori o priključenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙