FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA MOŽE POČETI PREGOVORE O ČLANSTVU U EU-U

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Čelnici Europske unije službeno supozvali Hrvatsku da počne pregovore o priključivanju EU-u početkom2005. godine, izvješćuje agencija UPI, prenosi Washington Times.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Čelnici Europske unije službeno su pozvali Hrvatsku da počne pregovore o priključivanju EU-u početkom 2005. godine, izvješćuje agencija UPI, prenosi Washington Times.

Hrvatska se nada pridruživanju Uniji 2007. godine, zajedno s Bugarskom i Rumunjskom, no Europska unija upravo primila deset novih članica i mnogi analitičari vjeruju da nije realno očekivati novi val proširenja u samo tri godine, piše agencija i dodaje kako analitičari očekuju da će Bugarska, Rumunjska i Hrvatska biti primljene u članstvo 2009. ili 2010. godine.

Hrvatska je ostvarila velik napredak od balkanskih ratova devedesetih godina i nada se da će biti primljena u Europsku uniju poput susjedne Slovenije, koja je isto tako bivša jugoslavenska republika, napominje se u vijesti i dodaje kako Hrvatska ima teškoća s visokom stopom nezaposlenosti od gotovo 19 posto i sporim gospodarskim rastom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙