FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BEČKI NADBISKUP SCHOENBORN O ŠIRENJU EUROPE

ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - O Europi će se moći govoriti tek kadasve zemlje Europe, poput Hrvatske i ostalih zemalja Balkana, pristupeUniji, istaknuo je u razgovoru za milanski Avvenire bečki nadbiskupSchoenborn objašnjavajući poruku Ivana Pavla II. o europeizacijicijelog kontinenta.
ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - O Europi će se moći govoriti tek kada sve zemlje Europe, poput Hrvatske i ostalih zemalja Balkana, pristupe Uniji, istaknuo je u razgovoru za milanski Avvenire bečki nadbiskup Schoenborn objašnjavajući poruku Ivana Pavla II. o europeizaciji cijelog kontinenta.

"Papa je bio i ostao uvjeren da je Europe veća od Europske unije", rekao je nadbiskup Schoenborn u razgovoru o širenju Europe, europskom Ustavu i sekularizmu. Papa je "svojim temeljnim govorom izgovorenim u Beču 1998. godine želio ukazati da se o Europi može govoriti samo ako zemlje podvrgnute komunističkoj diktaturi do 1989. godine ponovno postanu dijelom europske obitelji, s jednakim dostojanstvom i pravima. Nedostaje još poneka: mislim na Hrvatsku ali i druge zemlje Balkana", objasnio je nadbiskup Schoenborn upitan što je Papa želio poručiti svojim govorom u Beču u kojem je istaknuo da se ne bi trebalo govoriti o širenju na istok već o europeizaciji cijelog kontinenta. Papa je želio istaknuti potrebu sve većeg približavanja između istoka i zapada kontinenta, kaže Schoenborn i dodaje kako Papu zanima duhovno obogaćivanje Europe kroz različitost istočnih i zapadnih tradicija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙