FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: IZVANREDAN EUROPSKI ZAOKRET HRVATSKE

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Čelnici Europske unije u četvrtak suse složili da pregovore o pristupu Hrvatske EU-u počnu početkom idućegodine, što predstavlja izvanredan obrat za zemlju koja je devedesetihgodina bila uvučena u balkanske ratove, izvješćuje londonski FinancialTimes u četvrtak navečer.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Čelnici Europske unije u četvrtak su se složili da pregovore o pristupu Hrvatske EU-u počnu početkom iduće godine, što predstavlja izvanredan obrat za zemlju koja je devedesetih godina bila uvučena u balkanske ratove, izvješćuje londonski Financial Times u četvrtak navečer.

Bruxelleski summmit nije utvrdio datum hrvatskog ulaska u Uniju već je rečeno da će "pregovori biti temeljeni na hrvatskim zaslugama a rokovi će ovisiti o hrvatskom programu ispunjavanja uvjeta za članstvo", piše list. Odluka da se počnu pregovori s Hrvatskom mogla bi uvjeriti druge zemlje Balkana da se, ako provedu gospodarske i političke reforme i surađuju sa sudom u Haagu, mogu približiti EU-u, ocjenjuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙