FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUDIMPEŠTA: EUROPSKA MINISTARSKA KONFERENCIJA O OKOLIŠU I ZDRAVLJU OD 23. DO 25. LIPNJA

BUDIMPEŠTA, 21. lipnja 2004. (Hina) - U Budimpešti će se od 23. do 25.lipnja u organizaciji mađarske vlade održati četvrta europskaMinistarska konferencija o okolišu i zdravlju pod nazivom "Budućnostza našu djecu", na kojoj se očekuje oko 800 sudionika iz 52 europskezemlje članice Svjetske zdravstvene organizacije, među kojima će uzoko 70 ministara zaštite okoliša i zdravlja sudjelovati i hrvatskoizaslanstvo.
BUDIMPEŠTA, 21. lipnja 2004. (Hina) - U Budimpešti će se od 23. do 25. lipnja u organizaciji mađarske vlade održati četvrta europska Ministarska konferencija o okolišu i zdravlju pod nazivom "Budućnost za našu djecu", na kojoj se očekuje oko 800 sudionika iz 52 europske zemlje članice Svjetske zdravstvene organizacije, među kojima će uz oko 70 ministara zaštite okoliša i zdravlja sudjelovati i hrvatsko izaslanstvo.

Tijekom tri dana rada predstavnici država i vlada pokušat će na najvišoj razini odgovoriti kako zajednički pomoći u rješavanju niza problema od ugroženog okoliša do neadekvatne zdravstvene zaštite, koji posebno pogađaju djecu. Prema zdravstvenim podacima svako treće dijete u Europi ugroženo je zbog zagađenosti okoliša koje im dugoročno narušava zdravlje.

Dan prije ministarske konferencije o okolišu i zdravlju, u utorak u Budimpešti počinje i Svjetski forum zdravlja koji organizira Regionalni centar za zaštitu okoliša srednje i istočne zajedno s mađarskim ministarstvima zdravstva i okoliša, te brojnim svjetskim nevladinim organizacijama, a koji će trajati do završetka ministarske konferencije.

Na Svjetskom forumu zdravlja, posebno će biti riječi o vodi kao strateškoj odrednici budućnosti, njezinom utjecaju na zdravlje ljudi, posebno djece, zatim o genetski modificiranoj hrani, te nizu drugih tema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙