FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VODICE: MEĐUNARODNA KONFERENCIJA NACIONALNIH UDRUGA TRGOVACA CBA

VODICE, 8. lipnja 2004. (Hina) - Deset hrvatskih lokalnih trgovaca,povezanih u nacionalni trgovački lanac CBA, ove će godine ostvaritipromet u iznosu od 4,5 milijarde kuna i potvrditi status drugoghrvatskog trgovačkog lanca sposobnog da se odupre globalizacijskimtrendovima te multinacionalnim trgovačkim lancima iz kojih stoje moćnebanke, veliki kapital i globalne proizvodne marke, rekao je ŽeljkoVugrić, direktor CBA Hrvatske na današnjoj konferenciji za novinare uVodicama koja je održana u povodu 2. međunarodne konferencijenacionalnih udruga trgovaca CBA.
VODICE, 8. lipnja 2004. (Hina) - Deset hrvatskih lokalnih trgovaca, povezanih u nacionalni trgovački lanac CBA, ove će godine ostvariti promet u iznosu od 4,5 milijarde kuna i potvrditi status drugog hrvatskog trgovačkog lanca sposobnog da se odupre globalizacijskim trendovima te multinacionalnim trgovačkim lancima iz kojih stoje moćne banke, veliki kapital i globalne proizvodne marke, rekao je Željko Vugrić, direktor CBA Hrvatske na današnjoj konferenciji za novinare u Vodicama koja je održana u povodu 2. međunarodne konferencije nacionalnih udruga trgovaca CBA.

Projekt nacionalnog udruživanja lokalnih trgovaca krenuo je 1992. iz Mađarske, a mađarska iskustva uspješno su primjenjena u Hrvatskoj, te u još sedam zemalja u tranziciji. rečeno je na konferenciji za novinare.

Vugrić je naveo i kako su povezivanje nacionalnih CBA udruga, CBA Internet stranicu s ponudom tržnih viškova te povezivanje CBA udruga zbog zajedničke nabave robe, u svim zemljama u kojima postoje te udruge, pa tako i u Hrvatskoj, domicilni proizvođači prepoznali kao šansu za povećanje izvoza svojih proizvoda.

No, pitanje je u kojoj su mjeri domaći proizvođači u u stanju iskoristiti te mogućnosti. Od hrvatskih proizvođača samo je Podravka zastupljena u svim CBA zemljama. Najveće izvozne šanse ima tvornica "Sardina" iz Postira, ali je pitanje da li ona može proizvesti dovoljne količine traženih ribljih konzervi. Šanse ima i "Kraš". No, gledajući u cjelini problem je što hrvatski proizvođači ni tehnološki i količinski ne mogu slijediti mogućnosti koje im se pružaju, a iste probleme imaju proizvođači i iz drugih CBA zemalja, istaknuo je Vugrić.

Konferencija će trajati i sutra za kada je predviđeni razgovori s domaćim proizvođačima kao što su Kraš, Podravka, Lura, Koestlin, Saponia i Sardina kako bi se istražile mogućnosti plasmana njihovih proizvoda na tržišta zemalja koje su zastupljene na konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙