FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko Kvarner: Mesić manipulira hrvatskom javnošću radi promidžbe Družba Adrije

OMIŠALJ, 13. lipnja 2004. (Hina) - Ekološka udruga Eko Kvarner optužilaje danas hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da je svojomprošlotjednom izjavom u Bjelovaru o projektu Družba Adrija"manipulirao hrvatskom javnošću" radi promidžbe tog projekta.
OMIŠALJ, 13. lipnja 2004. (Hina) - Ekološka udruga Eko Kvarner optužila je danas hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da je svojom prošlotjednom izjavom u Bjelovaru o projektu Družba Adrija "manipulirao hrvatskom javnošću" radi promidžbe tog projekta.

U današnjem priopćenju Eko Kvarner tvrdi da je predsjednik Mesić iznio netočne podatke o tom projektu i da ključne informacije o njemu iznosi selektivno. Eko Kvarner najavio je da će zbog toga predsjedniku Mesiću poslati otvoreno pismo.

Predsjednik Mesić rekao je prošlog tjedna u Bjelovaru, govoreći o sastanku koji je dan prije, 7. lipnja, imao s predsjednikom Međuvladine rusko-hrvatske komisije za gospodarsku suradnju, ministrom za krizna stanja Sergejem Šojguom, da će naftovod - ako ne do Omišlja - ići do Trsta pa će tankeri u svakom slučaju prolaziti tim dijelom Jadrana, a Hrvatska neće imati nikakva utjecaja na plovidbu i standarde brodova. Tom je prilikom predsjednik Mesić rekao novinarima da je studija utjecaja na okoliš za taj projekt dovršena.

Eko Kvarner u današnjem priopćenju ističe kako ohrabruje izjava ministra Branka Vukelića, dana u razgovoru s ruskim ministrom Šojguom, da zaštita Jadranskog mora mora biti na prvome mjestu.

Udruga podupire i obećanje ministrice zaštite okoliša Marine Matulović Dropulić da će cjelokupna studija utjecaja na okoliš za projekt Družba Adrija biti objavljena na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja i graditeljstva, te da se javna rasprava o tom projektu neće održavati preko ljeta jer bi u tom slučaju, ističe se u priopćenju, njezina kvaliteta bila upitna.

Projektom Družba Adria predviđa se transport nafte s ruskih naftnih polja naftovodom do teminala u Omišlju gdje bi se nafta ukrcavala na tankere i odvozila. U projekt su uključene Ruska Federacija, Bjelorusija, Ukrajina, Slovačka, Mađarska i Hrvatska te ovlaštene tvrtke za transport nafte tih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙