FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zaposlit će 77 stručnjaka

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva raspisalo je natječaj za primanjeu radni odnos 77 stručnjaka koji će se baviti rješavanjem problemaprostora i zaštite okoliša.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva raspisalo je natječaj za primanje u radni odnos 77 stručnjaka koji će se baviti rješavanjem problema prostora i zaštite okoliša.

Natječaj će biti objavljen u sutrašnjim dnevnim novinama, priopćilo je danas Ministarstvo.

U inspekcijsku službu bit će primljeno 65 novih djelatnika, što je ogromno povećanje jer je do sada na cijeloj hrvatskoj obali radilo ukupno 57 građevinskih inspektora. Trenutno u inspekciji ukupno radi 145 inspektora, što je malo s obzirom da imamo oko 500 jedinica lokalne samouprave.

Ministarstvo će zaposliti i devet novih stručnjaka u Upravu za zaštitu okoliša, te po dvoje stručnjaka u Upravu za prostorno uređenje i u Upravu za stanovanje, komunalno gospodarstvo i graditeljstvo.

U Ministarstvu navode da su primorani zaposliti nove stručnjake zbog provedbe aktivnosti na zbrinjavanju svih vrsta otpada, praćenja čistoće mora, smanjenja onečišćavanja zraka, povećanja investicijskih projekata u graditeljstvu, te unapređenja rada vezano uz donošenje prostorno-planske dokumentacije i njezinog usklađivanja s propisima EU.

Prema programu rada Vlade u ovoj i idućim godinama potrebno je provesti sve aktivnosti vezane uz zaustavljanje bespravne gradnje i pojačati nadzor inspekcije zaštite okoliša na cijelom teritoriju Hrvatske, a što iziskuje angažiranje većeg broja stručnjaka osposobljenih za te poslove, navode u Ministarstvu.

Zbog količine i složenosti problema koje treba riješiti inspekcijska služba reorganizirana je početkom godine na način da po jedna područna inspekcijska jedinica pokriva teritorij svake županije. Ukupno je novoustrojenih šest područnih jedinica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙