FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zelena eko-zastava pred školom "Jakova Gotovca" u unešiću

UNEŠIĆ, 16. lipnja 2004. (Hina) - Pred Osnovnom školom "JakovaGotovca" u Unešiću od danas se vihori zelena eko-zastava koju su kaonagradu u okviru projekta "Prijatelji prirode Lijepa Naša" učenici inastavnici te škole dobili za trud u uređenju okoliša i prinosočuvanju prirode u kojoj žive.
UNEŠIĆ, 16. lipnja 2004. (Hina) - Pred Osnovnom školom "Jakova Gotovca" u Unešiću od danas se vihori zelena eko-zastava koju su kao nagradu u okviru projekta "Prijatelji prirode Lijepa Naša" učenici i nastavnici te škole dobili za trud u uređenju okoliša i prinos očuvanju prirode u kojoj žive.

To je prva škola u Šibensko-kninskoj županiji koja je dobila to međunarodno eko-priznanje. Ravnateljica Jadranka Radnić istaknula je da je to priznanje nagrada, ali i poticaj djeci i nastavnicima da ustraju u svojem radu, koristeći okolišu i izgrađujući vlastitu ekološku svijest.

Škola u Unešiću, u kojoj danas ima 112 učenika, u taj međunarodni projekt očuvanja okoliša uključila se prije dvije godine, no za okoliš se brinula još 1974. kad je djece bilo mnogo više, kazala je ravnateljica Radnić, dodavši kako je zelena eko zastava samo jedno od priznanja osvojenih prijašnjih godina.

Naime, Osnovna škola "Jakova Gotovca" u Unešiću već je nekoliko puta proglašavana školom s najljepšim školskim okolišem u Dalmaciji, koji su brižno uređivali i u vrijeme Domovinskog rata unatoč činjenici da je škola radila na prvoj crti bojišnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙