FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA U BORBI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Prema procjeni ministarstva vanjskihposlova SAD-a, Hrvatska pripada skupini zemalja koje u cijelosti nezadovoljavaju američke kriterije u angažmanu u borbi protiv trgovineljudima i nisu u posljednjih godinu dana u toj borbi poduzele osobitenapore, ali su obećale da će učiniti dodatne korake kako bi udovoljileminimalnim zahtjevima, navodi Deutsche Welle u uvodu razgovoravoditeljicom Odjela za organizirani kriminal u Upravi kriminalističkepolicije hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Sandrom Veber.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Prema procjeni ministarstva vanjskih poslova SAD-a, Hrvatska pripada skupini zemalja koje u cijelosti ne zadovoljavaju američke kriterije u angažmanu u borbi protiv trgovine ljudima i nisu u posljednjih godinu dana u toj borbi poduzele osobite napore, ali su obećale da će učiniti dodatne korake kako bi udovoljile minimalnim zahtjevima, navodi Deutsche Welle u uvodu razgovora voditeljicom Odjela za organizirani kriminal u Upravi kriminalističke policije hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Sandrom Veber.

Veber ističe da je Hrvatska uglavnom za trgovce ljudima tranzitna zemlja a tek "u manjem broju slučaja odredište trgovine" i dodaje da je od osam registriranih žrtava trgovine ljudima u šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj samo tri hrvatske državljanke, dok su ostale bile prokrijumčarene iz Maroka, BiH, Moldavije i dvije iz SCG-a.

Postaja bilježi da je Slovenija nedavno upozorila Hrvatsku da je, prema njihovim podacima, lani za 40 posto povećan pokušaj ilegalnih prelazaka granice, a Sandra Veber u razgovoru ističe da se u tom kontekstu ne može govoriti o trendu rasta, nego o činjenici da je Hrvatska tranzitna zemlja za zemlje zapadne Europe i napominje da Hrvatska vrlo dobro surađuje sa susjednim zemljama i međunarodnim institucijama u pogledu sprječavanja ilegalnih prelazaka granica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙