FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANJA LUKA: NAPAD NA VOZILO OCA SAŠE MIŠIĆA KOJI JE ICTY-U DAO DOKUMENTE

BANJALUKA, 20. lipnja 2004. (Hina) - U nedjelju ujutro oko 4,40 sati unaselju Starčevica u Banjoj Luci aktivirana je eksplozivna naprava nakombi-vozilu punionice voćnih sokova "Ex" čiji je vlasnik TomislavMišić, otac Saše Mišića koji je Haškom sudu učinio dostupnim dokumentekoje je tražio.
BANJALUKA, 20. lipnja 2004. (Hina) - U nedjelju ujutro oko 4,40 sati u naselju Starčevica u Banjoj Luci aktivirana je eksplozivna naprava na kombi-vozilu punionice voćnih sokova "Ex" čiji je vlasnik Tomislav Mišić, otac Saše Mišića koji je Haškom sudu učinio dostupnim dokumente koje je tražio.

Eksplozija koja je postavljena na motor vozila prouzročila je veću materijalnu štetu.

Tomislav Mišić otac je zapovjednika policijske stanice Lazarevo/Budžak koji je zajedno s načelnikom odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala Centra javne sigurnosti Banja Luka Darkom Ćulumom učinio dostupnim ICTY-u 16 kutija arhivskih dokumenata MUP-a Republike Srpske za razdoblje od 1992. do 1998. godine.

U toj arhivi, za kojom su djelatnici banjalučkog ureda Haškog tribunala danima bezuspješno tragali, pohranjeni su i dokumenti iz srpnja 1995. godine kada je u Srebrenici i okolini pobijeno više tisuća Bošnjaka.

Neposredno nakon što su tu arhivu otkrili, policijski dužnosnici Ćulum i Mišić su suspendirani.

"Jutrošnja diverzija na vozilu Tomislava Mišića zapravo je upozorenje njegovom sinu Saši", saznaje se iz dobro obaviještenog izvora.

Istraga o motivima i izvršiteljima tog napada je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙