FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAYS POZVAO VLASTI I VETERINARSKE SLUŽBE DA ZAUSTAVE ŠIRENJE BRUCELOZE I Q-GROZNICE

MOSTAR, 26. svibnja 2004. (Hina) - Zamjenik Visokog međunarodnogpredstavnika u BiH Donald Hays pozvao je državne institucije iveterinarske službe u BiH da se žurno angažiraju na sprječavanjuširenja stočnih bolesti Q-groznice i bruceloze koje su se nedavnopojavile u Republici Srpskoj na banjalučkom i u Federaciji BiH nakonjičkom području.
MOSTAR, 26. svibnja 2004. (Hina) - Zamjenik Visokog međunarodnog predstavnika u BiH Donald Hays pozvao je državne institucije i veterinarske službe u BiH da se žurno angažiraju na sprječavanju širenja stočnih bolesti Q-groznice i bruceloze koje su se nedavno pojavile u Republici Srpskoj na banjalučkom i u Federaciji BiH na konjičkom području.

Hays je to rekao u srijedu za posjeta Mesnoj industriji "Stanić" u Kreševu koja posjeduje certifikat za izvoz svojih proizvoda u Republiku Hrvatsku. Hays je upozorio kako ova kao i druga poduzeća za mesne prerađevine koja posjeduje certifikate za izvoz u inozemstvo, trpe financijsku štetu zbog gubitka povjerenja inozemnih kupaca u njihove proizvode nakon nedavne pojave stočnih bolesti u BiH.

Hays je također upozorio kako je sadašnji način kontrole zdravlja životinja u BiH zastario te ga usporedio s načinom kontrole životinjskog zdravlja u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙