FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: POLICIJSKI "HOT LINE" OTKRIVA KRIMINALCE

SARAJEVO,15. lipnja(Hina) - Uspostava posebne telefonske linije kojomje moguće potpuno anonimno prijaviti počinjena kaznena djela u Bosni iHercegovini iznimno je uspio projekt koji je već doveo do otkrivanjabrojnih kriminalaca i njihova uhićenja, izjavio je u utorak u Sarajevuglasnogovornik policijske misije Europske unije (EUPM) Kilian Wahl.
SARAJEVO,15. lipnja(Hina) - Uspostava posebne telefonske linije kojom je moguće potpuno anonimno prijaviti počinjena kaznena djela u Bosni i Hercegovini iznimno je uspio projekt koji je već doveo do otkrivanja brojnih kriminalaca i njihova uhićenja, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik policijske misije Europske unije (EUPM) Kilian Wahl.

On je novinarima kazao kako je samo za prva tri mjeseca ove godine zabilježeno više od tisuću i sedamsto poziva pri čemu je lokalna policija reagirala u 675 slučajeva.

Kroz projekt pod nazivom "Krimolovci" - svojevrsni policijski "hot line" - tako su otkriveni krijumčari drogom, počinitelji napada vatrenim oružjem, kradljivci automobila i počinitelji kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminala.

"Izravni rezultat je uhićenje nekoliko osoba osumnjičenih za krijumčarenje drogom, krađu automobila i krivotvorenje dokumenata. U jednom slučaju otkriven je policajac umiješan u krijumčarenje", kazao je Wahl.

Zahvaljujući anonimnim pozivima policija je uspjela pronaći i nekoliko ukradenih vozila te zaplijeniti stanovitu količinu droge pripremljene za preprodaju.

Glasnogovornik EUPM-a kazao je kako policija trenutačno provodi istragu u 450 prijavljenih slučaja.

Projekt "Krimolovci" uspostavljen je u BiH 2003. godine uz financijsku potporu britanske vlade. Besplatnim pozivom na broj 080 020 505 moguće je bez otkrivanja osobnog identiteta ili bilo kojih drugih osobnih podataka policiji proslijediti informacije o počinjenom kaznenom djelu.

Poziv primaju pripadnici EUPM-a i lokalne policije koji nakon preliminarne provjere mogu takve prijave poslijediti na daljnju obradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙