FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na prijevaru pokradeni supružnici na autocesti Krapina - Zagreb

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Na autocesti Krapina - Zagreb uJakovlju jučer oko 18 sati dvojica nepoznatih počinitelja na prijevarusu opljačkali supružnike, državljane BiH (1960. i 1957.), rekla jeglasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Gordana Vulama.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Na autocesti Krapina - Zagreb u Jakovlju jučer oko 18 sati dvojica nepoznatih počinitelja na prijevaru su opljačkali supružnike, državljane BiH (1960. i 1957.), rekla je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Gordana Vulama.

Dvojica nepoznatih muškaraca iz automobila marke BMW tamnoplave ili crne boje njemačkih registracijskih oznaka gestikulirali su supružnicima u "seatu cordobi" danskih registracijskih oznaka da im nešto ne valja s kotačem. Vozač se zaustavio te je zajedno sa suprugom izišao iz automobila.

Dok je jedan od počinitelja skretao njihovu pozornost pokazujući im navodni kvar, drugi je sa suvozačeva sjedala ukrao torbicu s novcem i dokumentima. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 20.000 kuna, rekla je Vulama.

Policijska uprava zagrebačka 15. lipnja izvijestila je kako su bande cestovnih razbojnika prošlog vikenda u četiri odvojena slučaja na autocestama u okolici Zagreba opljačkale osam osoba, od kojih petero stranih državljana.

Obrazac pljački, odnosno drskih krađa, u svim je slučajevima bio isti. Dvojica muškaraca gestikulacijom ili dovikivanjem upozoravale bi žrtve da im je zadnji kotač zapaljen ili probušen. Nakon što bi se žrtve zaustavile, jedan je kradljivac odvraćao pozornost, dok bi drugi iz automobila ukrao torbicu ili ruksake.

Žrtve su u svim slučajevima vozile automobile stranih registracijskih oznaka, a krađe bi primijetile tek nakon što bi se udaljile automobilom.

U PUZ-u ističu da su u proteklih godinu dana uhitili tri skupine kriminalaca koje su na isti ili sličan način pljačkale naivne žrtve na zagrebačkoj obilaznici i autocesti Zagreb - Slavonski Brod. U policiji pretpostavljaju da je na tom području još pet takvih skupina, čiji članovi najčešće kradu u parovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙