FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: U DVIJE POTJERE POLICIJA UPORABILA ORUŽJE

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Na zagrebačkim ulicama policija jejučer u dva navrata pucala kako bi uhvatila bjegunce, u jednom slučajuse radilo o vozaču koji je jurio ulicama i počinio 20-tak težihprometnih prekršaja, a u drugom o kradljivcu automobila.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Na zagrebačkim ulicama policija je jučer u dva navrata pucala kako bi uhvatila bjegunce, u jednom slučaju se radilo o vozaču koji je jurio ulicama i počinio 20-tak težih prometnih prekršaja, a u drugom o kradljivcu automobila.

Kao što je jučer već izviješteno, rano poslijepodne u Martićevoj ulici u Zagrebu, blizu raskrižja s Heinzelovom, uhitila pripitog 45-godišnjaka J.B. iz Istre koji je u crnom BMW-u jureći zagrebačkim ulicama i bježeći od policije počinio više prometnih prekršaja.

Prilikom bijega pomahnitali vozač pokušao je automobilom udariti policajaca na motociklu koji ga je hvata. Policajcu je pristigla pomoć, no budući se vozač BMW-a nije želio zaustaviti policajci su u dva navrata ispalili više hitaca upozorenja u zrak. Zaustavljen je tek u Martićevoj ulici, neposredno prije raskrižja s Heinzelovom ulicom, kada su mu policajci zapriječili put. No, ni tada se nije predao, a kada je navodno posegnuo za pretincem u automobilu policajci su razbili stakla i silom ga izvukli. Na pitanje zašto se nije zaustavljao na policijska upozorenja, uhićeni je odgovorio kako "ne voli i ne podnosi policiju".

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da je prema nalazima unutarnje kontrole uporaba oružja u tom slučaju bila opravdana.

Samo nekoliko sati nakon potjere za pomahnitalim vozačem, oko 19,30 sati, policija je ponovno uporabila oružje, pucajući za 33-godišnjim M.M., kradljivcem teretnog vozila poduzeća Hrvatske šume. Nakon provale u vozilo, koje je bilo parkirano u dvorištu poduzeća, kradljivac se sa svojom 41-godišnjom djevojkom dao u bijeg.

Policija je dobila dojavu o krađe, a dvojica policajaca su ukradeno vozilo primijetili u Šestinama i pokušali ga zaustaviti uz uporabu sirena i rotacijskog svjetla. No, vozač se nije htio zaustaviti, pa su policajci krenuli u potjeru. sustigli su ga u Ulici Sjevernjak, gdje je kradljivac krenuo unazad prema policijskom automobilu.

Jedan od policajaca je tada, kako tvrde u policiji, zaprijetio bjeguncima da će pucati ako ne izađu iz vozila, a kada su se i na to oglušili policajac je iz pištolja ispalio hitac, ciljajući zadnju lijevu gumu. Metak je pogodio blatobran, a bjegunci su tada izašli iz vozila i počeli bježati, no ubrzo su uhvaćeni.

I u ovom je slučaju, prema nalazu unutarnje kontrole, uporaba oružja bila opravdana, tvrde u policiji kojoj je uhićeni 33-godišnjak od ranije poznat po krađama i provalama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙