FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: BANDE CESTOVNIH RAZBOJNIKA ZA VIKEND OPLJAČKALE OSAM OSOBA, VEĆINOM STRANACA

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Bande cestovnih razbojnika proteklogsu vikenda u četiri odvojena slučaja na autocestama u okolici Zagrebaopljačkale osam osoba, od kojih petero stranih državljana, doznaje sedanas u zagrebačkoj policiji.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Bande cestovnih razbojnika proteklog su vikenda u četiri odvojena slučaja na autocestama u okolici Zagreba opljačkale osam osoba, od kojih petero stranih državljana, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Obrazac pljački, odnosno drskih krađa u svim je slučajevima bio isti. Dvojica nepoznatih muškaraca presretala bi žrtve i gestikulacijom ili dovikivanjem upozoravale ih da im je zadnji kotač zapaljen ili probušen. Nakon što bi se žrtve zaustavile, jedan od kradljivaca bi im odvratio pažnju, dok bi drugi iz njihovih automobila ukrao torbice i ruksake. Žrtve su u svim slučajevima vozile automobile stranih registarskih oznaka, a krađe bi primijetile tek nakon što bi se lopovi udaljili svojim automobilom.

U zagrebačkoj policiji ističu da su u proteklih godinu dana otkrili i uhitili tri skupine kriminalaca koji su na isti ili sličan način pljačkali naivne žrtve na zagrebačkoj obilaznici i autocesti Zagreb-Slavonski Brod. No, u policiji pretpostavljaju da na tom području "operira" još pet takvih skupina čiji članovi najčešće rade u parovima.

Policija je proteklog vikenda prvu dojavu o cestovnom razbojstvu, odnosno krađi dobila u petak oko 20,20 sati. Žrtve su bile 29-godišnja državljanka BiH i njena prijateljica, također državljanka BiH, koje su se vraćale s privremenog rada u Njemačkoj. One su se oko 20 sati automobilom "Peugeot" zaustavile na benzinskoj postaji kod motela Plitvicem, nedaleko od Zagreba, natočile gorivo i nastavila vožnju autocestom. U jednom trenutku 29-godišnja vozačica primijetila je BMW i vozača koji joj je uporno signalizirao da joj nešto nije u redu sa zadnjom desnom gumom. Ne sluteći o čemu je riječ ona je nakon nekoliko kilometara, u blizini Zračne luke Zagreb, zaustavila vozilo i s prijateljicom izašla kako bi provjerila gumu. Dok je vozač "BMW-a" objašnjavao što nije u redu s gumom, drugi je muškarac prišao "Peugeotu" i ukrao torbicu s dokumentima i više tisuća kuna. Kradljivci su potom ušli u svoj automobil i udaljili se prema Slavonskom Brodu.

Druga krađa dogodila se u subotu ujutro oko 5,40 sati u Slavonskoj aveniji, tri kilometra od naplatnih kućica kod Ivanja Reke, kada su dvojica nepoznatih muškarca pokrala supružnike hrvatske državljane. Oni su se vozili u "VW Passatu" stranih registarskih oznaka kada im je muškarac iz "Ford Sierre" ili starijeg modela "Opela" tamnoplave boje, počeo gestikulirati da im nešto nije u redu sa zadnjim desnim kotačem. Supružnici su se zaustavili i izišli iz automobila. Nepoznati muškarac je došao do njih praveći se da je gluhonijem, a potom se okrenuo i žurno udaljio prema svom vozilu gdje ga je čekao drugi muškarac. Po povratku u automobil supružnici su primijetili da je nestala ženska torbica. Šteta u ovom slučaju je oko tri tisuće kuna.

U nedjelju između 7,30 i 8 sati na južnom traku autoceste Zagreb-Lipovac između Ivanić Grada i Križa opljačkan je bračni par iz Švedske. Njih su dvojica muškarca iz "Opel Ascone", sive boje, prilikom pretjecanja upozoravala na kvar vozila, pa je 49-godišnjak zaustavio svoj "Ford Mondeo". Nepoznati muškarci su im potom na stranom jeziku objasnili da im se trese zadnji kotač. Dok su supružnici pregledavali navodni kvar, jedan od lopova je iskoristio njihovu nepažnju i iz vozila im ukrao platnenu torbicu, oštetivši ih za oko 35 tisuća kuna.

Istog dana oko 19,45 sati na zagrebačkoj obilaznici krađu su počinila također dvojica nepoznatih muškaraca, ovoga puta nad 38-godišnjom nizozemskom državljankom i 52-godišnjim hrvatskim državljaninom. Žrtve su se "Mercedesom C220", njemačkih oznaka, vozile zagrebačkom obilaznicom u smjeru zapada. Prije odvajanja Zagreb-istok, nepoznati suvozač u "Audiju A6", sive boje, na njemačkom je doviknuo da se zaustave jer im gori zadnji kotač. Nakon što su se zaustavili, muškarac ih je pozvao da pogledaju kvar, a potom sjeo u svoje vozilo i s drugim neznancem otišao prema naplatnim kućicama za Slavonski Brod. Kada je ušla u vozilo, 38-godišnjakinja je primijetila da joj sa sjedala nedostaje platneni ruksak. Šteta je oko 2.500 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙