FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINA: VIŠE OD 400 POLICAJACA OTPUŠTENO ZBOG KORUPCIJE U 2003.

KIJEV, 10. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Više od 400 ukrajinskih policajacaotpušteno je, a oko 4000 kažnjeno zbog korupcije u 2003. godini,izjavio je u četvrtak ukrajinski ministar unutarnjih poslova MykolaBilokon.
KIJEV, 10. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Više od 400 ukrajinskih policajaca otpušteno je, a oko 4000 kažnjeno zbog korupcije u 2003. godini, izjavio je u četvrtak ukrajinski ministar unutarnjih poslova Mykola Bilokon.

"U našim redovima ima protuha koji na samom početku svojeg djelovanja moraju biti smješteni pod ključ", kazao je ministar kojeg citira agencija Interfax.

Ukrajinski predsjednik Leonid Kučma osudio je prošle godine "povezanost kriminala i državnih struktura koje bi se protiv njega trebale boriti", ocjenjujući da "korupcija u Ukrajini i posebice u snagama reda" predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti.

"Posmrtno pismo bivšeg ukrajinskog policajca Ihora Hontcharova, preminulog u zatvoru u kolovozu, dovelo je na tanki led policiju optuženu za suradnju s mafijaškim skupinama u slučajevima krađe i ubojstva, među kojima onom oporbenog novinara Heorhyja Honhadzea 2000. godine.

To pismo objavljeno u kolovozu optuživalo je i Kučmu i dvojicu njegovih ministara unutarnjih poslova da su umiješani u ubojstvo, što je ukrajinski predsjednik uvijek negirao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙