FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRABAR-KITAROVIĆ SUSRELA SE SA ZAMJENIKOM GRČKOG MINISTRA VANJSKIH POSLOVA

DUBROVNIK, 9. lipnja 2004. (Hina) - Na marginama neformalnog susretaministara europskih integracija jugoistočne Europe u Dubrovniku,hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarovićsusrela se u srijedu sa zamjenikom grčkog ministra vanjskih poslovaYiannisom Valinakisom.
DUBROVNIK, 9. lipnja 2004. (Hina) - Na marginama neformalnog susreta ministara europskih integracija jugoistočne Europe u Dubrovniku, hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u srijedu sa zamjenikom grčkog ministra vanjskih poslova Yiannisom Valinakisom.

Kako je priopćilo hrvatsko Ministarstvo za europske integracije, cilj sastanka bio je razmotriti politiku Europske unije prema regiji u kontekstu nedavnog proširenja EU, te mogućnosti daljnje regionalne suradnje.

"Grčko predsjedanje EU bilo je jako važno za Republiku Hrvatsku", rekla je ministrica Grabar-Kitarović, te je zahvalila na dosadašnjoj grčkoj potpori i izrazila želju za nastavkom dobre suradnje.

Ministrica je upoznala Valinakisa s nastojanjima Hrvatske na putu u Europsku uniju, reformama i napretku koji je učinjen na području regionalne suradnje.

"Impresioniran sam velikim napretkom koji je Hrvatska postigla u posljedenje vrijeme. Mislim da je jako pozitivan primjer uspostava dobre suradnje u regiji, što pridonosi našem zajedničkom cilju, a to je vaš uspjeh na putu prema Bruxellesu", rekao je Valinakis, a prenosi se u priopćenju Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙