FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TALIJANSKI RIBARI MOGU NASTAVITI RIBARITI KAO I DO SADA

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - "Talijanski ribari moći će nastavitiribariti na Jadranu kao što su uvijek činili sve dok se to pitanje neriješi zajedničkim dogovorom s Hrvatskom i Slovenijom", izjavio je upetak talijanski podtajnik za vanjske poslove Roberto Antonione nakontrilateralnog sastanka u Bruxellesu posvećenog pitanju hrvatskeribolovno-ekološke zone na Jadranu, izvjestila je agencija ANSA upetak.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - "Talijanski ribari moći će nastaviti ribariti na Jadranu kao što su uvijek činili sve dok se to pitanje ne riješi zajedničkim dogovorom s Hrvatskom i Slovenijom", izjavio je u petak talijanski podtajnik za vanjske poslove Roberto Antonione nakon trilateralnog sastanka u Bruxellesu posvećenog pitanju hrvatske ribolovno-ekološke zone na Jadranu, izvjestila je agencija ANSA u petak.

Na sastanku u Bruxellesu sudjelovali su predstavnici vlada Hrvatske, Slovenije i Italije, te predstavnik Europske komisije u svojstvu "pomagača" u postizanju dogovora, navodi agencija. Hrvatski državni tajnik Hido Biščević izvijestio je sudionike sastanka o odluci Hrvatskog sabora da se odgodi primjena hrvatske ekološko-ribolovne zone na Jadranu spram članica Europske unije do zaključivanja sporazuma Hrvatske i EU-a o partnerstvu u ribarstvu, prenosi agencija. Roberto Antonione istaknuo je kako u pisanoj izjavi nakon sastanka u Bruxellesu "vrlo jasno stoji da Hrvatska potvrđuje da tijekom tog razdoblja neće biti promjena sadašnjeg režima za članice EU-a na Jadranu", prenosi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙