FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SASTANAK U BRUXELLESU SMIRIO SPOR OKO EKOLOŠKO-RIBOLOVNE ZONE

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - "Ovaj dogovor predstavlja važan koraki zasigurno će biti od još veće važnosti u odnosu na put integracijeHrvatske u Europsku uniju", rekao je u Bruxellesu talijanski državnitajnik za vanjske poslove Roberto Antonione nakon trilateralnogsastanka s državnim tajnicima Slovenije i Hrvatske Hidom Biščevićem iAndrejom Logarom, posvećenog pitanju hrvatske zaštićeneekološko-ribolovne zone na Jadranu, prenosi agencija ANSA.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - "Ovaj dogovor predstavlja važan korak i zasigurno će biti od još veće važnosti u odnosu na put integracije Hrvatske u Europsku uniju", rekao je u Bruxellesu talijanski državni tajnik za vanjske poslove Roberto Antonione nakon trilateralnog sastanka s državnim tajnicima Slovenije i Hrvatske Hidom Biščevićem i Andrejom Logarom, posvećenog pitanju hrvatske zaštićene ekološko-ribolovne zone na Jadranu, prenosi agencija ANSA.

"Vrlo smo zadovoljni, ozračje je bilo vrlo dobro i postojala je velika volja za postizanjem sporazuma od strane Hrvatske, Slovenije i Italije, ali i Europske komisije da nam pomogne. Radili smo u duhu za koji vjerujem da je ispravan: u shvaćanju da ćemo sutra svi biti članice Europske unije te će i ovo biti lako rješiv problem", rekao je Antonione, prenosi agencija. Upitan o rokovima za postizanje konačnog dogovora o ribolovu na Jadranu, Antonione je odgovorio da su oni "vezani uz put integracije Hrvatske u EU, te se stoga ne mogu sada utvrditi", navodi agencija.

"Italija želi da put integracije Hrvatske bude što brži, svi činimo napore kako bismo im pomogli kao što smo uvijek i isticali, počevši do predsjednika vlade Silvija Berlusconija do ministra vanjskih poslova Franca Frattinija. U toj će perspektivi i ovaj problem biti riješen", precizirao je Antonione.

Dogovor, sve u svemu, vraća mir u sučeljavanje koje je riskiralo postati tvrđe i uvelike nadići pitanje ribarenja, ocjenjuje agencija u vijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙