FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVJETSKA BANKA ODOBRILA JOŠ 97 MILIJUNA DOLARA ZA BiH

SARAJEVO,16. lipnja 2004.(Hina) - Odbor direktora Svjetske banke (WB)odobrio je u utorak financiranje tri projekta iz oblasti socijalnih igospodarskih reformi u Bosni i Hercegovini za što će biti izdvojeno 97milijuna dolara, priopćeno je u srijedu iz ureda WB u Sarajevu.
SARAJEVO,16. lipnja 2004.(Hina) - Odbor direktora Svjetske banke (WB) odobrio je u utorak financiranje tri projekta iz oblasti socijalnih i gospodarskih reformi u Bosni i Hercegovini za što će biti izdvojeno 97 milijuna dolara, priopćeno je u srijedu iz ureda WB u Sarajevu.

U priopćenju se navodi kako su projekti odobreni na temelju preporuka srednjoročne razvojne strategije BiH kao i strategije za borbu protiv siromaštva u toj zemlji.

Cjelokupan odobreni iznos bit će iskorišten kao izravna ili neizravna potpora proračunima na državnoj odnosno entitetskim razinama.

Za prilagodbe u socijalnom sektoru tako je namijenjen 51 milijun dolara dok će za strukturalne prilagodbe u gospodarskom upravljanju BiH imati na raspolaganju dodatnih 34 milijuna dolara.

Preostalih 12 milijuna dolara namijenjeno je kao potpora različitim programima zapošljavanja.

Iz ureda Svjetske banke u Sarajevu upozoreno je međutim kako će aktiviranje većeg dijela ovih sredstava ovisiti o zakonskim reformama koje moraju biti provedene razmjerno brzo.

Brzo korištenje odobrenih sredstava posebice je važno jer BiH od 30. lipnja gubi status postkonfliktne zemlje po kriterijima Svjetske banke što znači da će svako buduće kreditiranje uslijediti uz znatno nepovoljnije uvjete otplate nego do sada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙