FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVJETSKA BANKA ODOBRILA SLOVAČKOJ KREDIT ZA DRUŠTVENI RAZVOJ

WASHINGTON, 2. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska banka odobrila jeSlovačkoj kreditni program za razdoblje od tri godine u visini 17milijuna američkih dolara, namijenjen financiranju poboljšanja ugospodarstvu te društvenog razvitka i suzbijanja siromaštva.
WASHINGTON, 2. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska banka odobrila je Slovačkoj kreditni program za razdoblje od tri godine u visini 17 milijuna američkih dolara, namijenjen financiranju poboljšanja u gospodarstvu te društvenog razvitka i suzbijanja siromaštva.

Nova Strategija partnerstva (CPS), koja sadrži pojedinosti radnog plana Svjetske banke za pomoć toj zemlji, pokrivat će razdoblje od 2005. do 2007. "Cilj CPS-a jest podrška naporima te zemlje da poboljša kvalitetu života svog naroda i unaprijedi učinkovitost i konkurentnost gospodarstva", kazala je Ingrid Brockova, menadžerica banke za Slovačku.

U Svjetskoj banci su ocijenili da je Slovačka provela značajne gospodarske reforme od 1998., no da se još suočava s velikim razvojnim izazovima u području upravljanja javnim financijama, ujednačavanja nacionalnog dohotka s onim u Europskoj uniji te u nastojanju da postane potpuno konkurentna na europskom i svjetskom tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙