FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRUZIJA OČEKUJE 500 MILIJUNA DOLARA POMOĆI ZA REFORME

BRUXELLES, 16. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Gruzijski premijer ZurabZhvania rekao je u srijedu u Bruxellesu kako očekuje da međunarodnidonatori osiguraju 500 milijuna američkih dolara pomoći za provedbureformi u zemlji.
BRUXELLES, 16. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Gruzijski premijer Zurab Zhvania rekao je u srijedu u Bruxellesu kako očekuje da međunarodni donatori osiguraju 500 milijuna američkih dolara pomoći za provedbu reformi u zemlji.

Zhvania je na donatorskoj konferenciji u organizaciji Europske komisije i Svjetske banke rekao da se gruzijska vlada namjerava upustiti u borbu sa siromaštvom, reformu pravosuđa, poticanje regionalnog razvoja i privlačenje stranih ulaganja.

"Postoji nekoliko iznosa koji su više ili manje obećani, a kreću se oko pola milijarde američkih dolara", rekao je Zhvania, govoreći o sredstvima obećanima na konferenciji.

Reforme će, kako je rekao, uključivati obnovu infrastrukture, poput elektrana i cesta, te institucionalne promjene, kao što su smanjivanje vlade i policijskih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙