FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: UOČI PRODAJE HERCEGOVAČKE BANKE VLADA FEDERACIJE BIH POSTAVLJA PITANJE O BLOKIRANIH PRORAČUNSKIH 30 MILIJUNA KM

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Vlada Federacije BiH i njeniproračunski korisnici polažu pravo na 30 milijuna KM koje je uHercegovačkoj banci blokirala privremena upraviteljica banke TobbyRobinson, iznio je, uoči najavljene prodaje Hercegovačke bankekonzorciju hrvatskih tvtki, Predsjednik vlade Federacije Bosne iHercegovine Ahmet Hadžipašić u pismu visokom predstavniku PaddyjuAshdownu, piše sarajevsko "Oslobođenje" u četvrtak.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Vlada Federacije BiH i njeni proračunski korisnici polažu pravo na 30 milijuna KM koje je u Hercegovačkoj banci blokirala privremena upraviteljica banke Tobby Robinson, iznio je, uoči najavljene prodaje Hercegovačke banke konzorciju hrvatskih tvtki, Predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Ahmet Hadžipašić u pismu visokom predstavniku Paddyju Ashdownu, piše sarajevsko "Oslobođenje" u četvrtak.

Hadžipašić je nedavno od Paddyja Ashdowna zatražio informaciju o sudbini 30 milijuna KM proračunskih sredstava Federacije BiH koje je privremena upraviteljica Robinson blokirala u travnju 2002. godine, godinu dana nakon preuzimanja uprave nad Hercegovačkom bankom, piše sarajevski list navodeći da je Robinsonova zamrznula 56 milijuna KM javnih sredstava, smatrajući da je bivša federalna vlada pogriješila kada je dio svog novca deponirala u Hercegovačku banku nakon što je već tada bili poznato da je financijski položaj ove bankarske ustanove neizvjesna.

Prema onome što je Hadžipašić iznio u pismu Ashdownu Vlada Federacije BiH i njeni proračunski korisnici polažu pravo na 30 milijuna KM, a zanimljivo je da premijerovo obraćanje visokom predstavniku, a time i upraviteljici Hercegovačke banke uslijedilo nedugo nakon odabira kupca banke, konzorcija osam poduzeća iz Republike Hrvatske na čelu s Ivicom Todorićem, a u kojem su Ledo, Franck, Zvečevo, Atlantic Grupa, Hotelsko-ugostiteljsko poduzeće, Školska knjiga i pekarska tvrtka Granolio iz Zagreba, piše list.

Zadaća i obaveza privremene upraviteljice banke Robinson je da zaštiti uloge svih deponenata Hercegovačke banke, među kojima je i Vlada FBiH, podsjeća list i nastavlja: "Ipak, crv sumnje u vladinim krugovima u Sarajevu proradio je kada je hrvatski tisak objavio da je konzorcij osam tvrtki zapravo isturena ruka vlade Ive Sanadera koji želi ovladati Hercegovačkom bankom kako bi iz nje navodno, izvukao nekoliko desetaka milijuna maraka preostalih iz ukupne pomoći Republike Hrvatske koji nisu utrošeni na plaće hrvatskoj komponenti Vojske FBiH i pomoć stradalnicima HVO-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙