FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CIJENE NAFTE PORASLE ZBOG RASTA NAPETOSTI U IRAKU

LONDON, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Cijene sirove nafte danas su nasvjetskim tržištima porasle zbog strahovanja od rastućeg nasilja uznačajnom proizvođaču nafte, Iraku.
LONDON, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Cijene sirove nafte danas su na svjetskim tržištima porasle zbog strahovanja od rastućeg nasilja u značajnom proizvođaču nafte, Iraku.

Na tržištu u New Yorku cijena barela sirove nafte porasla je za 21 cent, na 37,40 dolara, u elektronskom trgovanju prije otvaranja burze. Barel nafte Brent u Londonu poskupio je za 15 centi, dosegnuvši 35,18 dolara.

Cijene nafte porasle su nakon današnje vijesti iz Iraka o ubojstvu šefa sigurnosti na iračkim sjevernim naftnim poljima, Ghazija Talabanija ispred njegove kuće u Kirkuku.

Nakon sabotaže na dva iračka naftovoda u utorak prekinut je izvoz iračke sirove nafte preko glavnog izvoznog terminala u Basri na jugu zemlje. Ta bliskoistočna zemlja, članica OPEC-a, izvozila je u prosjeku između 1,6 i 1,7 milijuna barela dnevno s južnog naftnog terminala u Basri te oko 200 tisuća barela dnevno s naftnih polja Kirkuk na sjeveru zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙