FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gubitak HTP Korčula u I. tromjesečju 5,8 milijuna kuna

KORČULA/ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Hotelsko-turistička tvrtkaHTP Korčula prvo je ovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom uposlovanju od 5,8 milijuna kuna, što je za 3,3 posto manji gubitaknego u istom lanjskom razdoblju, a takva su kretanja uvjetovanasezonskim karakterom poslovanja.
KORČULA/ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Hotelsko-turistička tvrtka HTP Korčula prvo je ovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom u poslovanju od 5,8 milijuna kuna, što je za 3,3 posto manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, a takva su kretanja uvjetovana sezonskim karakterom poslovanja.

Po podacima o tromjesečnom poslovanju HTP Korčula dostavljenih Varaždinskoj burzi u toj je tvrtki ostvareno 871 tisuću kuna ukupnih prihoda, što je u odnosu na iste mjesece prošle godine 41 posto manje.

Za 5,8 posto smanjeni su i ukupni rashodi, na 6,7 milijuna kuna.

HTP Korčula sjedište ima u gradu Korčula na istoimenom otoku, a usluge smještaja pruža u četiri hotela, jednom hotelsko-apartmanskom naselju i autokampu. Ukupni kapaciteti hotela su 756 soba sa 2.060 kreveta, dok je autokampu 166 kamp jedinica odnosno 498 kamp mjesta.

Ugostiteljske usluge nudi u dva restorana i dva bistroa.

Većinski vlasnik HTP Korčula je država, odnosno Državna agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka sa 50,32 posto udjela te Hrvatski fond za privatizaciju sa 29,31 posto dionica, što ukupno čini 79,63 posto dionica.

Iako je svoj udjel država u zadnjih nekoliko godina nastojala prodati preko javnih natječaja i na burzi, nije uspjela pronaći kupca niti dovršiti privatizaciju, što, kako navode iz te tvrtke, predstavlja ograničenje u daljnjem razvoju. Napominju da bez novih značajnijih ulaganja nije moguće uspješnost poslovanja podići na višu razinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙