FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić o prodaji hotela

OPATIJA, 14. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić izjavioje danas nakon svečane sjednice opatijskoga Gradskog vijeća u povoduDana grada da se hoteli u Hrvatskoj trebaju prodavati samo onome tkoima novca te tko će ih znati voditi.
OPATIJA, 14. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas nakon svečane sjednice opatijskoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada da se hoteli u Hrvatskoj trebaju prodavati samo onome tko ima novca te tko će ih znati voditi.

Istaknuo je kako je u Hrvatskoj do sada nedostajala poštena privatizacija, da se prodavalo bez novca, da su tvrtke zatim vodili oni koji to nisu znali te da je rezultat toga bio katastrofalan.

Na novinarski upit treba li hotele prodavati strancima, Mesić je kazao da najprije treba zaštititi svoje interese, ali da prodaja strancima nije upitna, podsjetivši na ulazak Siemensa u Hrvatsku. Plod toga je, kako je rekao, da više nema nezaposlenih inženjera elektrotehnike, ali je i iznio primjer "Hrvata koji je svojedobno kupio 160 poduzeća", upitavši bi li to bilo bolje.

Glede rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji Mesić je odgovorio da su očekivani te izrazio uvjerenje da će pobijediti demokratske snage, a ne one "koje bi unosile nestabilnost i prekrajali granice".

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kojom je obilježen Dan grada i 160. obljetnica turizma u Opatiji, gradonačelnik Ranko Vlatković podsjetio je na početke turizma u Opatiji, kad je izgrađen prvi turistički objekt Villa Angiolina 1844.

Govoreći o sadašnjosti Opatije, podsjetio je na gradnju i obnovu hotela i komunalne infrastrukture, ulaganje u kulturu i parkove te na ulazak Opatije u projekt Zaštite Jadrana koji se provodi gradnjom kanalizacijskog sustava. Pozvao je gospodarstvenike da više ulažu u kulturu kao oblik turističke ponude, izrazivši nadu da će Opatija potpisati dugoročan ugovor s HRT-om za organizaciju glazbenih i zabavnih priredaba, a od prioriteta istaknuo je izgradnju javne autogaraže.

Predsjednik Mesić je na sjednici kazao da je Opatija jedan od najvećih hrvatskih turističkih simbola te da bi trebala biti uvrštena među ključna europska turistička središta. Spomenuvši izvanredne rezultate u cestogradnji u državi, ustvrdio je da se Opatija i time približava svom prirodnom tržištu, Europi. Također je rekao da je izgradnja infrastrukture u Opatiji preduvjet bržeg razvoja turizma.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Gradskog vijeća Bruno Starčić i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Zaslužnim pojedincima i ustanovama uručene su nagrade i zahvalnice grada Opatije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙