FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački Hotel Excelsior u ovogodišnjem I. tromjesečju bilježi manji gubitak nego u lanjskom

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Dubrovački Hotel Excelsior prvo jeovogodišnje (nesezonsko) tromjesečje završio s gubitkom u poslovanjuod 5,27 milijuna kuna, što je za 10,3 posto manji gubitak nego u istomlanjskom razdoblju i manji od planiranog, stoji u izvješću otromjesečnom poslovanju Excelsiora dostavljenom Zagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Dubrovački Hotel Excelsior prvo je ovogodišnje (nesezonsko) tromjesečje završio s gubitkom u poslovanju od 5,27 milijuna kuna, što je za 10,3 posto manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju i manji od planiranog, stoji u izvješću o tromjesečnom poslovanju Excelsiora dostavljenom Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Hotela Excelsior u prva su tri ovogodišnja mjeseca bili viši za 1,7 milijuna kuna nego u istom prošlogodišnjem tromjesečju, odnosno iznosili su 4,78 milijuna kuna. Od toga se 55,2 posto ili 2,64 milijuna kuna odnosi na prihode od prodaje u zemlji, što je u odnosu na lani povećanje od 58 posto.

Za 13 posto pak povećani su i ukupni rashodi, na 10,05 milijuna kuna. Pri tome su za 68,8 posto, na 2,11 milijuna kuna, porasli materijalni troškovi i troškovi prodane robe, dok su troškovi osoblja povećani 27,3 posto, na 3,12 milijuna kuna.

Prošlu je poslovnu godinu Hotel Excelsior završio s gubitkom od 2,25 milijuna kuna, za razliku od 2002. godine kada je taj gubitak iznosio nešto malo više od 4 milijuna kuna.

Hotel Excelsior posluje kao hotelsko-turističko dioničko društvo, a od 2001. godine u većinskom je vlasništvu poduzetnika Gorana Štroka, koji ima 86,07 posto dionica. On je te dionice stavio pod fiducij Hypo Alpe Adria Bank d.d., u svrhu osiguranja vraćanja kredita.

Uz to, udjel u vlasništvu ima i Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) sa 9,65 posto dionica, dok je ostali udjel podijeljen između više od 200 malih dioničara.

Dubrovački Hotel Excelsior smješten je u neposrednoj blizini stare gradske jezgre, među rijetkim je hotelima na Jadranu koji je kategoriziran sa pet zvjezdica, a smještajni kapaciteti su mu u 154 sobe i 18 apartmana. Hotel raspolaže sa vlastitim parkiralištem, šest konferencijskih dvorana kapaciteta od 15 do 500 mjesta, prostorijom za obrede vjenčanja s lincencom, velikim zatvorenim bazenom i drugim sadržajima.

Hotel je dio grupacije "Jadranski luksuzni hoteli" u čijem su sastavu još dubrovački hoteli Bellevue i Palace te hotel Bonavia u Rijeci, a svi su u vlasništvu Štroka. Navedeni su hoteli i članovi britanske "Wren's grupe" hotela.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙