FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JORDANSKA KONFERENCIJA POZVALA NA BORBU PROTIV KRAĐE IRAČKIH BOGATSTAVA

AMMAN, 1. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Vladini dužnosnici iz 11 zemalja,koji su se okupili na dvodnevnoj konferenciji u Jordanu, pozvali su uutorak na bolje kontrole na granicama u borbi protiv krađe ikrijumčarenja iračkih bogatstava.
AMMAN, 1. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Vladini dužnosnici iz 11 zemalja, koji su se okupili na dvodnevnoj konferenciji u Jordanu, pozvali su u utorak na bolje kontrole na granicama u borbi protiv krađe i krijumčarenja iračkih bogatstava.

Konferenciju koja se održava u Ammanu zajedno su organizirali Interpol i jordanska vlada, a okupila je dužnosnike iz Saudijske Arabije, Sirije, Libanona, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Jemena, Kuvajta, SAD-a Britanije, Francuske i Italije.

Između 13 i 14 tisuća artefakata ukradeno je u Iraku nakon pada režima Sadama Huseina, rekao je glasnogovornik Interpola Karl Henz dodajući da se ilegalna iskopavanja i dalje vrše u Iraku.

Međutim, direktor iračkog muzeja Doni George ustvrdio je da je ukupno ukradeno 15.000 artefakata.

Dužnosnici su predložili uspostavu baze podataka kako bi zabilježili detalje antikviteta ukradenih s iračkih arheoloških lokacija i iz muzeja nakon pada bivšeg režima kako bi im se lakše moglo ući u trag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙