FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački velesajam domaćin svjetskog summita sajamske industrije

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački velesajam (ZV) domaćin jeljetnog summita svjetske sajamske industrije, UFI Summer Seminara,koji je okupio više od 200 predstavnika svjetskih sajamskihorganizacija, a čiji je konferencijski dio započeo danas raspravom outjecaju širenja Europske unije (EU) na sajamsku industriju.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Zagrebački velesajam (ZV) domaćin je ljetnog summita svjetske sajamske industrije, UFI Summer Seminara, koji je okupio više od 200 predstavnika svjetskih sajamskih organizacija, a čiji je konferencijski dio započeo danas raspravom o utjecaju širenja Europske unije (EU) na sajamsku industriju.

Od 1. svibnja EU čini 450 milijuna stanovnika, čime je Unija postala najveće ujedinjeno tržište na svijetu, što će imati znatnog utjecaja na gotovo sve gospodarske grane, pa tako i na sajamsku industriju, kazao je član upravnog odbora Deutsche Messea Ernst Raue.

Dodao je kako su 10 zemalja koje su tada ušle u EU i prije samog pristupanja bile izuzetno značajan partner zemljama 'stare' EU, pa je tako primjerice vanjskotrgovinska razmjena Njemačke s tim zemljama bila veća nego s SAD-om. Tako će sam čin potpunog otvaranja granica s tim zemljama povećat njemački BDP za 0,8 posto, ustvrdio je Raue.

Osim 75 milijuna novih stanovnika, EU je sada dobila i oko 17 razvijenih sajamskih središta, i kao i u ostalim sektorima i u ovoj industriji to znači povećanje tržišnih mogućnosti, ali i konkurencije, zaključio je Raue.

Uz utjecaje proširenja EU na deset novih članica, ovogodišnji se UFI Summer Seminar bavi i mogućnostima posve novih tržišta, poput kineskog ili ruskog, ali i porastom mogućnosti u zemljama koje su ove godine ušle u EU, a imaju razvijenu sajamsku industriju.

Organizator ove konferencije je Unija međunarodnih sajmova UFI, koje okuplja sajamske priredbe i sajamsko poslovanje putem 251 sajamske organizacije u 74 zemlje i 154 gradova svijeta, a Zagrebački je velesajam treći put domaćin kongresa u organizaciji UFI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙