FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREBAČKI SAJAM KNJIGA OD 29. LIPNJA DO 3. SRPNJA

ZAGREB, 10. lipnja 2004. (Hina) - Nakladnička kuća Profil, Književniklub Booksa i klub Gjuro II priređuju od 29. lipnja do 3. srpnja uZagrebu Sajam knjiga, na kojem će nastupiti više od 100 hrvatskihizdavačka, najavili su u četvrtak organizatori.
ZAGREB, 10. lipnja 2004. (Hina) - Nakladnička kuća Profil, Književni klub Booksa i klub Gjuro II priređuju od 29. lipnja do 3. srpnja u Zagrebu Sajam knjiga, na kojem će nastupiti više od 100 hrvatskih izdavačka, najavili su u četvrtak organizatori.

Sajam će biti profiliran i kao autorski festival, pa će njegovu okosnicu činiti predstavljanja knjiga i autora, koja će se odvijati u šest glavnih programa na tri lokacije u gradu - Profilovoj novoj knjižari u Bogovićevoj 7 (gdje će biti smješten i prodajni dio sajma) te klubovima Booksa i Gjuro.

Glavna tema Prvog zagrebačkog sajma knjiga je "Novinari i pisci", u sklopu koje će, na okruglom stolu, biti razmotren fenomen koji je posljednjih godina obilježio hrvatsku književnost - veliki dio važnih knjiga napisali su poznati novinari, a oni su istodobno zaslužni i za bolji tretman književnosti i književnika u hrvatskim medijima.

Uz to, mnogi poznati hrvatski novinari počeli su intenzivno objavljivati non fiction knjige, i to na najrazličitijim područjima, od političke publicistike, sporta, glazbe do kulinarstva.

Stoga je na Sajam pozvano 30- autora koji će se predstaviti u nekoliko programa: u programu "Do posljednjeg slova" bit će predstavljene publicističke knjige hrvatskih novinara, a u programu "Banket s knjigom" njihova književna djela.

U programima "Kava s autorom" i "S autorom na ti", koji će se održavati ujutro i navečer u književnom klubu Booksa, pisci će se predstavljati na neformalniji i neposredniji način, uz izravniji kontakt autora i publike.

U programu "Knjiga ispod čekića" govorit će se o djelima koja su objavljena neposredno uoči sajma ili tijekom sajma, dok će u programu "ZSK - specijal" biti predstavljeni strani gosti i kapitalne domaće knjige.

Nakon 22 sata sudionici sajma i publika preselit će se u klub Gjuro II, gdje će gosti sajma čitati tekstove iz svojih knjiga.

Uz taj službeni dio programa, koji selekcionira programski savjet Sajma, odvijat će se promocije na kojima će izdavači predstavljati nove knjige, te dodatni programi, poput "Kritične točke", u kojoj će biti predstavljeni najvažniji hrvatski književni kritičari i njihova stajališta glede suvremene hrvatske književnosti.

Sajam će upoznati hrvatsku publiku i sa stranim autorima i književnostima, a posebni gosti sajma bit će litvanski književnici (Vytautas Bubnys, Jurga Ivanauskaite, Birute Jonuskaite, Danute Kalinauskaite) koji će nastupiti u sklopu programa "Dani litvanske književnosti" u Zagrebu.

Također najavljeno je gostovanje nekih svjetski poznatih književnika, poput Tibora Fishera, engleskog književnika koji je ove godine član žirija za dodjelu Bookerove nagrade, i Aleksandra Hemona, kojeg u SAD-u nazivaju novim Nabokovom.

Uz njih, na Sajmu će nastupiti pisci s hrvatske književne i novinarske scene: Slavenka Drakulić, Miljenko Jergović, Predrag Lucić, Renato Baretić, Milana Vuković, Ante Tomić, Inoslav Bešker, Jasna Babić, Zvonimir Mrkonjić, Miroslav Mićanović, Tomica Bajsić, Josip Mlakić, Boris Dežulović, Rade Šerbedžija i dr., najavili su organizatori Prvog zagrebačkog sajma knjiga - Nakladnička kuća Profil, Književni klub Booksa i klub Gjuro II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙