FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra prvi sajam učeničkog poduzetništva

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Prvi sajam učeničkog poduzetništva, uorganizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i udruge"Junior Achievement", održat će se sutra u Tkalčićevoj ulici uZagrebu, najavljeno je na konferencij za novinare u Ministarstvugospodarstva.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Prvi sajam učeničkog poduzetništva, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i udruge "Junior Achievement", održat će se sutra u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, najavljeno je na konferencij za novinare u Ministarstvu gospodarstva.

Na sajmu će sudjelovati 16 učeničkih poduzetničkih organizacija, a uglavnom je riječ o simulirajućim tvrtkama organiziranim kao dionička društva. Dio učeničkih tvrtki, njih osam, predstavio se danas u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Izvršni direktor Junior Achievementa za Hrvatsku Branko Bošnjak naglašava da je u 10 zemalja koje su 1. svibnja ušle u Europsku uniju, nekim od oblika poduzetničke izobrazbe obuhvaćeno, ovisno o zemlji, od 70 do 90 posto učenika. Po njegovim očekivanjima, na jesen će u Hrvatskoj u programima Junior Achievementa sudjelovati oko 50 škola. Trenutno se programi provode u 21 školi.

Održavanje sajma pozdravio je i pomoćnik ministra gospodarstva za poduzetništvo Ivan Bračić, koji je predstavio programe toga ministarstva "Učenička zadruga" i "Učeničko poduzeće". Kako je najavio, Ministarstvo će ovih dana raspisati javni poziv za donaciju sredstava u maksimalnom iznosu od 15 tisuća kuna po projektu, za potporu aktivnostima učeničkih zadruga i poduzeća.

Junior Achievement, suorganizator sajma, je međunarodna nevladina organizacija koja se bavi poduzetničkim obrazovanjem mladih, odnosno usmjerena je na pomoć mladima da bolje razumiju slobodno tržišno gospodarstvo utemeljeno na poduzetništvu. Osnovana je 1919. u SAD-u.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙