FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

potpredsjednik vlade andrija hebrang otvorio sajam "medicina i tehnika" na zv

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministarzdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang otvorio je danas naZagrebačkom velesajmu 32. Međunarodni sajam medicine, farmacije,laboratorijske i rehabilitacijske opreme "Medicina i tehnika".
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang otvorio je danas na Zagrebačkom velesajmu 32. Međunarodni sajam medicine, farmacije, laboratorijske i rehabilitacijske opreme "Medicina i tehnika".

Sajam traje do 22. svibnja, a ove je godine okupio 490 izlagača iz 30 zemalja, što je znatno više nego posljednjih godina.

"Sajam "Medicina i tehnika" revija je tehnološih dostignuća u medicini, ali i revija znanja, te stručnih i znanstvenih skupova, što omogućuje da se ubrzani tempo razvoja tehnolgije primjeni u onolikoj mjeri koliko je to bolesnicima potrebno", naglasio je Hebrang.

Dodao je kako razvoj medicinske tehnologije nikada nije bio tako brz kao posljednjih godina pa se dnevno u redovnu upotrebu uvede i nekoliko stotina novih metoda liječenja, što ne može pratiti ni jedna zemlja.

Direktor Zagrebačkog velesajma Davorin Spevec istaknuo je kako "Medicina i tehnika" obiluje edukacijskim programima bez kojih je nezamislivo promicanje zdravlja.

Središnji stručni događaj sajma je znanstveno-tehnološki forum, odnosno multimedijalna pozornica namijenjena predstavljanju novih prozvoda, usluga i projekata, a među najvažnijim skupovima je Drugi međunarodni kongres telemedicine u organizaciji Hrvatskog durštva za telemedicinu.

Tijekom četverodnevnog sajma održat će se okrugli stol o medicinskom, tehnološkom i ekonomskom pristupu opremanju zdravstvenih ustanova te, po prvi puta, rasprava o zbrinjavanju opasnog medicinskog otpada, budući da u Hrvatskoj godišnje nastane 2.750 tona takvog otpada.

Na ovogodišnjem sajmu uvedne su i dvije nove izložbe, Croopta, izložba optičke opreme i Rereha, izložba rehabilitacijske opreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙